Mit csináltok elalvás előtt? Esti szokások, amikre észrevétlenül is rámehet a kapcsolatod

Írta: ,

Sokszor előfordul, hogy szinte apróságokon, alig észrevehető dolgon csúszik el egy egyébként jól működőnek tűnő kapcsolat. Ha szeretnél még sokáig boldogságban élni a pároddal, fontos odafigyelni a részletekre is. Egyik sarkalatos pont az este. Szinte el sem hinnéd, milyen sokat számít, hogy mit csináltok közvetlenül elalvás előtt. Olvasd el cikkünket, hogy megtudd, mi az, ami kerülendő és mi az, amire valóban érdemes ügyelni!

1/5 A telefonotokat nyomkodjátok

Az estének és az ágyban töltött időnek meghittnek kellene lennie, és azzal, ha lefekvés előtt is a telefonotokat nyomkodjátok, megölitek a romantikát. Gondold át, biztosan szükség van erre? Miért nem inkább a pihenésre és a párodra koncentrálsz? Egy Facebook lájk vagy egy Messenger üzenet sem ér ennyit, mint a kapcsolatotok.

Legalább este tegyétek félre a különböző kütyüket, helyette inkább beszéljétek meg, mi történt aznap veletek vagy nézzetek meg összebújva egy jó filmet. Ezek mind-mind nagyon fontos dolgok, amire lehet, hogy csak akkor döbbensz rá, ha már tönkre ment a kapcsolatotok.

2/5 Ágyban fekve már nem is beszélgettek

Jó dolog esténként kezünkbe venni egy könyvet vagy újságot, ám nem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy a párunk is ott van mellettünk. Egymás közelsége, az ágy intimitása remek közeget biztosít egy-egy kellemes beszélgetéshez.

Végre nem kell rohannotok sehova, őszinték lehettek és elmesélhettek egymásnak néhány hosszabb sztorit is. Ha napközben nem volt időtök egymásra, most megbeszélhetitek a napotokat, gondolataitokat, érzéseiteket.

Fontos, hogy az ilyen meghitt beszélgetésekre is időt hagyjatok, hiszen csak így lehettek egymás életének szerves részei és a kapcsolatotok is így tud megerősödni.

3/5 Haraggal alszotok el

Különbözőek vagyunk, más a véleményünk, ezért természetes, hogy kisebb viták minden párkapcsolatban előfordulnak. Senki nem kedveli ezeket, de ha szereted a párodat, akkor előbb-utóbb túljuttok a nehezebb időszakokon is.

Régi mondás, hogy haraggal soha ne feküdjünk le és ennek a tanácsnak tudományos magyarázata is van. Állítólag az elalvás előtti emlékek nehezebben törlődnek ki a memóriánkból. Ráadásul ki az, aki szeret haragosan ébredni? Nyilvánvalóan senki, ezért az a legjobb, ha a problémátokat megpróbáljátok még elalvás előtt rendezni.

4/5 Hanyagoljátok a szexet

A lista talán legkevésbé meglepő eleme a szex elhanyagolása. Legyetek bármilyen régóta együtt, fontos, hogy erre is szánjatok időt.

Sokszor előfordul a párokkal, hogy fáradtan már csak beesnek az ágyba és alszanak, vagy pedig belemerülnek egy jó könyvbe, és megfeledkeznek arról, hogy egy-egy ölelésnek, összebújásnak mekkora szerepe van a párkapcsolatokban.

Szakértők szerint a szexuális együttlét sokszor egyfajta orvosság a problémákra és emellett tudat alatt arra is emlékezteti a párokat, együtt milyen jó csapatot alkotnak. Ha ez nem történik meg, a kapcsolat darabjaira is hullhat.

5/5 Nem egyszerre alszotok el

Amilyen fontos szerepe van életetekben a szexnek, annyira ki kell hangsúlyoznunk az együtt alvás jelentőségét is. Ha teljesen más időbeosztás szerint éltek, egyikőtök hétalvó, a másik pedig korán kelő, akadhatnak problémáitok.

Ideális esetben a párok igyekeznek összeegyeztetni a teendőiket: vacsora közösen, majd gyors zuhany, végül pedig lefekvés nagyjából egyszerre. Te is jobban alszol, ha jó éjszakát kívánhatsz a párodnak, átölelitek egymást és így szenderültök álomba.

Ha reggel különböző időpontokban is kell felkelnetek, próbáljatok arra ügyelni, hogy az estéket egymásnak szenteljétek.