Mit csinálj akkor, ha a párod külföldön, te pedig itthon találtál munkát

Fodor Veronika
Írta: ,

Manapság sokan ki szeretnék magukat próbálni külföldön, mielőtt valahol letelepednek, és a hazai munkaerőpiacon is értékesnek számít a külföldön szerzett munkatapasztalat. Ezért nem meglepő, ha munkakeresésnél van, aki az ország határain túl is kacsintgat. De mi van akkor, ha pont a te párodról van szó?

Nem mindegy, hogy a kapcsolatotok melyik fázisában vagytok. Ha nemrég jöttetek össze, akkor lehet érdemes még picit várni a közös csomagolással, és előbb távkapcsolatban folytatni.

Ebben a helyzetben is meg tudod ismerni a másikat. Figyeld meg, hogy mennyi időt szán a kapcsolattartásra és tud-e áldozatokat hozni, hogy találkozzatok.

Ha évek óta együtt vagytok, és biztos talajon áll a kapcsolatotok, akkor sem kell kizárni az ideiglenes távkapcsolatot, ez is csak megerősíti a köteléket.

Játszatok tiszta lapokkal Kép forrása: urbanoutfitters.com

A legfontosabb, hogy őszintén tudjatok róla beszélni. Rengeteg tényező lehet, ami befolyásolja a döntéseteket.

Ha épp olyan munkád van, amihez nem ragaszkodsz annyira, de neki egy vissza nem térő lehetőségről van szó, akkor támogasd őt.

Ha a mindened a munkád, akkor azt is merd elmondani neki, mert lehet találna hasonló állást itthon is, és akkor jelen élethelyzetben ő köt kompromisszumot.

A lényeg, hogy tegyétek be egy képzeletbeli zsákba, hogy mi fontos nektek, és miről tudnátok lemondani, és együtt hozzátok meg a döntést, hiszen a közös életetekről van szó.