Minden viccnek a fele igaz – 5 humoros idézet a házasságról

Írta: ,

Igaz, hogy olykor felbukkan néhány ijesztő statisztika például a válásokról, de akik már kimondták a boldogító igent, pontosan tudják, rengeteg előnye van ennek a házasságnak. Hirtelen egy csapattá váltok, minden problémát és örömöt megosztotok egymással, és megannyi közös viccetek van, amit rajtatok kívül biztosan senki sem érthet. Ha most te is bólogattál, akkor ezt az öt humoros idézetet mindenképpen el kell olvasnod!

„Imádok házasságban élni. Annyira jó érzés megtalálni azt a különleges személyt, akit életem további részében szeretnék bosszantani” — Rita Rudner Kép forrása: weddingchicks.com

1/5 „Imádok házasságban élni. Annyira jó érzés megtalálni azt a különleges személyt, akit életem további részében szeretnék bosszantani” — Rita Rudner

Még a legtökéletesebb, évtizedek óta tartó házasságokban is felbukkannak időről-időre olyan apróságok, amikkel a páros az őrületbe kergetheti egymást.

Lehet, hogy a boldogító igen előtt nem zavart, hogy a férjed a szoba közepén hagyja a zokniját, de egy közös háztartásban már egészen más a helyzet.

Ez oda-vissza működik, így könnyen előfordulhat, hogy a párod a megszámlálhatatlan szépségápolási holmidtól mászik a falra.

Akárhogy is, a házaspárok tudják: semmi sem pezsdíti fel jobban a kapcsolatokat egy viccelődős, játékosan kötekedős beszélgetésnél.

„Ha azt szeretnéd, hogy a feleséged figyeljen rád, beszélgess egy másik nővel; máris téged fog hallgatni” – Sigmund Freud Kép forrása: weddingchicks.com

2/5 „Ha azt szeretnéd, hogy a feleséged figyeljen rád, beszélgess egy másik nővel; máris téged fog hallgatni” – Sigmund Freud

A pszichológia egyik legnagyobb alakja szerelmi szakértőként is megállta volna a helyét. Egy házasság alapja a kölcsönös bizalom, és ha ez megvan, nincs is semmiféle ok az aggodalomra.

De azért az emberek többségénél csak megjelenik az a bizonyos zöldszemű szörny, ha a párja egy másik személy társaságát élvezi – pláne, ha teljesen egy hullámhosszon vannak.

Egy boldog házasságban ez viszont nem mindig jelent órákon át tartó szócsatát és sértődést, hiszen a páros pontosan tudja, hogy betonkemény talajon áll a kapcsolatuk. Sőt, igazából köztudott, hogy egy kis egészséges féltékenység időnként még jól is esik.

„A házasság egyfajta próbálkozás, hogy közösen oldjatok meg olyan problémákat, amik nem is léteztek előtte” — Eddie Cantor Kép forrása: jamiedelaineblog.com

3/5 „A házasság egyfajta próbálkozás, hogy közösen oldjatok meg olyan problémákat, amik nem is léteztek előtte” — Eddie Cantor

Igaz, hogy az esküvőtök után megjelentek olyan bukkanók, amikkel korábban nem találkoztatok.

Na de azt el kell ismerni, hogy cserébe legalább ennyi problémától meg is szabadultatok.

Egy házasságot életben tartani, nevelgetni és felvirágoztatni nem éppen egyszerű feladat, és akkor még ott van a munkád, valamint az önálló, saját kis világod.

De szerencsére azzal, hogy felkerült a gyűrű az ujjatokra, rögtön egy verhetetlen csapattá kovácsolódtatok össze. Két fej pedig többet ér, mint egy; ezáltal nem csak jobban ráláthattok a mindennapi (és kevésbé általános) problémákra, de megosztjátok a terhet egymás vállán.

„A férj az a személy, aki miután kivitte a szemetet, úgy érzi magát, mintha az egész lakást kitakarította volna” – Ismeretlen Kép forrása: etsy, OurCufflinkShop

4/5 „A férj az a személy, aki miután kivitte a szemetet, úgy érzi magát, mintha az egész lakást kitakarította volna” – Ismeretlen

Tény, hogy a házimunka az egyik legérzékenyebb téma egy házasságban. Hiszen a közös otthon együtt jár azzal, hogy mindketten nagyjából ugyanannyi időt töltötök benne, és hiába járkálsz a legnagyobb óvatossággal, a porcicák biztosan megjelennek előbb-utóbb.

A szemeteszsák megtelik, az edényeket el kell mosogatni, és olykor előfordul, hogy ezzel párhuzamosan elkezdődik egy kisebb vita a házimunka miatt.

Néhány nő szerint azonban létezik erre egy szuper megoldás: érdemes motiválnod a párodat azzal, hogy elárulod neki, még sosem láttad annál vonzóbbnak, mint mikor besegített a takarításban. Az eredmény? A férjed máris szívesebben csatlakozik hozzád az esti mosogatásnál.

„A házasság egy olyan kapcsolat, ahol az egyik félnek mindig igaza van, és a másik a férj” – Ismeretlen Kép forrása: wedding.allwomenstalk.com

5/5 „A házasság egy olyan kapcsolat, ahol az egyik félnek mindig igaza van, és a másik a férj” – Ismeretlen

Ki ne hallotta volna már azokat a vicces megjegyzéseket, miszerint bármiről is van szó, a nőknek mindig igazuk van. Persze ennek valójában nincs igazán tudományos alapja, de mindenképpen érdekes megfigyelni, mekkora különbségek vannak a két fél gondolkodásmódjában.

Egy felmérés szerint a férfiak leginkább a logika hívei, és a jól bevált problémamegoldó technikákat vetik be. Ezzel szemben a nők a kreatív oldalukra és a megérzésekre hagyatkoznak – és mind tudjuk, mi a helyzet azzal a bizonyos női megérzéssel.