Minden otthoni feladat rád hárul? A hiba nem biztos, hogy csak nála van

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Egyre többször szóba kerül, hogy bizony a házimunka elvégzése nem csak a nők dolga. Korábban ez felháborítónak tűnt, manapság elméletileg alap dolog, hiszen már nem kizárólag a férfiak dolgoznak. A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy még mindig szinte az összes teendőt a nők végzik otthon. Nálatok is rád hárul a munka oroszlánrésze? Nem biztos, hogy ezért kizárólag a szerelmed a felelős… Nézzük, mit ronthatsz el a munkamegosztás során!

Mártírként viselkedsz Kép forrása: undrey/Depositphotos

Nagyon gyakori ez a pont, ami jó eséllyel annak köszönhető, hogy valahol mélyen úgy érezzük, az otthoni teendőket nekünk kellene elrendeznünk. Ez minden bizonnyal onnan ered, hogy szüleinktől, nagyszüleinktől még ezt láttuk, de azóta változtak az idők és a körülmények. Mégis, sokan inkább vállalják, hogy hullafáradtan esnek ágyba minden nap, vagy a szabadidejüket is takarítással töltik csak azért, hogy a klasszikus szereposztás megmaradjon.

Ne kövesd el ezt a hibát! Nincs semmi értelme mártírkodni, mert abban biztos lehetsz, hogy a fáradtság magával hozza a rosszkedvet, az ingerültséget, márpedig ezek egyértelműen negatív hatást gyakorolnak a kapcsolatotokra.

Ha a párod felismeri, hogy egy minimális segítséggel is tud téged támogatni, akkor elhiheted, hogy meg fogja tenni, ami tőle telik. Kivéve, ha mártírt játszol, mert úgy inkább rád hagyja majd az egészet.

Nincsenek szabályaitok Kép forrása: undrey/Depositphotos

Minden kapcsolat más és más, éppen ezért egyáltalán nem biztos, hogy amit korábban tapasztaltatok, az a közös kapcsolatotokban is ugyanolyan megszokott. Mit is jelent ez?

Pl. lehet, hogy a korábbi párkapcsolatodban mindent te csináltál, és most furcsának hat, hogy olyan férfival hozott össze a sors, aki természetesnek veszi, hogy besegít a házimunkában.

Persze lehet ez fordítva is, a lényeg az, hogy szabályok nélkül nem biztos, hogy gördülékenyen fog menni az együttélés. Nyilvánvalóan nem arról van szó, hogy ki kell tenned egy házirendet a falra a teendőlistákkal, hanem arról, hogy megbeszéljétek, kinek mi a feladata.

A férfiaknak csak kivételes esetben jön magától az inger, hogy átvállalják a teendőket, ezért a legtöbbször neked kell megmondanod, mik az elvárásaid, mit szeretnél. Ne érezd ezt rossz dolognak! Éppen ellenkezőleg: a beszélgetés segíti, hogy mindketten elégedettek legyetek, és tisztába kerüljetek a másik igényeivel.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019