Minden második házasság válással végződik - Mi a hosszú házasság titka?

Jankovics Anna
Írta: ,
Minden második házasság válással végződik - Mi a hosszú házasság titka?

Irigykedve nézem azokat az idős párokat, akik egymás kezét fogják egy életen keresztül. De mi lehet az élethosszig tartó házasság titka?

Házasság és válás

Jó közhely: száz évvel ezelőtt jóval fiatalabban házasodtak az emberek, és komolyabban vették a házasság fogalmát. Ma minden második házasság válással végződik. Ott maradnak a gyerekek a két szerető szülő között, a levegőben, vesztesként, sérült lélekkel.
Pszichológusok egész hada próbálja ezeket a sebeket a család tagjain begyógyítani. Valljuk be, az emberek nagy része csak botorkál az életben, mint egy világtalan, miközben saját magán és szerettein is komoly sebeket ejt – anélkül, hogy akarná.

Az első házasság

Vannak, akik nem teketóriáznak, belevágnak, és vannak, akik még harmincévesen is keresik az ,,igazit”. Valóban az igazit, a nagy Őt kell keresnünk?

Úgy gondolom, inkább magunkat kell megtalálni ahhoz, hogy stabil legyen egy házasság, kapcsolat.
Az élet túl hosszú ahhoz, túl sok minden történik, hogy egy nyugalomban, állandóságban hibernált állapot legyen. Tehát minden csak az akaraton múlik (az extrém eseteket kivéve): ki akarok-e tartani? Két önmagát és a másikat értékelő ember, akik tudják, hogy mi a cél, könnyebben kitart egymás mellett. A lelki érettség nem kor kérdése.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba