Milyen veled párkapcsolatban élni? Ha ez a 10 dolog igaz rád, nem vagy könnyű eset

Szőke Angéla
Írta: ,

Sokan hiszik, hogy párjuk viselkedése okozza a nehézségeket a kapcsolatban, pedig valójában ők maguk a toxikus fél. Két ember együttélése és összecsiszolódása sosem megy zökkenőmentesen, de mindkét félnek azonos mértékben kell viselnie a felelősséget és a terheket. Amennyiben egyikük „problémásabb”, az egy idő után bizony kibillenti az egyensúlyt. Tudni szeretnéd, te hogyan viselkedsz a párkapcsolatban és milyen veled járni? Ha magadra ismersz az alábbi tíz pontban, akkor nem vagy könnyű eset és lehet, hogy ideje elgondolkodnod azon, hogy valóban álom-barátnő vagy-e. 

Mások előtt hordod el mindennek

Nem előírás, hogy „közönség” előtt állandóan cukiskodnotok kell egymással, de ha a család vagy barátok között vagytok, nem szép dolog veszekedni. Ha pedig mások előtt kritizálod és hordod el mindennek, az nagyon toxikus viselkedés. 

Irreálisak az elvárásaid vele szemben

Azt szeretnéd, hogy a párod minden legyen egyszerre, ezzel hatalmas nyomást teszel rá és ha valamiben hibázik, ledorongolod. Ez azért sem egészséges, mert a boldogságunk elsősorban nem mástól függ, hanem saját maguntól. 

Nem támogatod 

Elvárod, hogy mindenben támaszod legyen, de te is megteszed ezt érte? Ha azt hiszed, a férfiaknak nincs szüksége valakire, aki szól hozzájuk egy jó szót, vagy meghallgatja őket, tévedsz. Mindenkinek szüksége van arra, hogy partnere támogassa.

Kritizálod az anyját

Ez még akkor is tilos, ha anyósod egy igazi szipirtyó, mert legyen akármilyen elviselhetetlen is a párod anyja, mégiscsak ő szülte és nevelte fel, ezért őt a szádra venni még akkor is rosszul esik a párodnak, ha nem mutatja. 

Szexszel zsarolod

Természetesen a legjobb, ha soha nem zsarolod egyáltalán semmivel, de „szexmegvonással” és hasonló pitiáner dolgokkal pláne soha, mert alapjaiban rengeti meg a kettőtök közötti intimitást.

Meg akarod változtatni 

Ha azt szeretnéd, hogy másképp öltözödjön, más helyekre járjon és elvárod, hogy szakítsa meg a kapcsolatot a – szerinted – lökött barátaival, az rossz jel. Nem vagy sem a stylistja, sem a főnöke, el kell fogadnod olyannak, amilyen.  

Játszol az érzelmeivel

Ha csak azért durcizol vele, mert ahhoz van kedved, akkor nem vagy egy álom-barátnő. Ez a fajta viselkedés csak arra jó, hogy érzelmileg kimerítsd a párod, aki emiatt távolabb kerül tőled. 

Féltékeny vagy

Az egészséges féltékenység természetes egy kapcsolatban, de ha állandóan a telefonját bújod és jelenetet rendezel akkor is, ha csak összefut egy kolléganőjével az utcán, akkor veled van a probléma. Ez a viselkedés az, ami legtöbbször az „őrült exbarátnő” kategóriába juttatja a hölgyeket, ezt ugyanis nem viselik el hosszú távon a férfiak, mert az állandó magyarázkodás borzasztóan fárasztó. 

Sosem kérsz bocsánatot

Senki sem tökéletes és mindenki követ el hibákat, ez természetes. Elvárod, hogy a barátod mindenért bocsánatot kérjen, de te magad sosem vállalod a felelősséget egy hibádért? Ha sosem kérsz mutatsz megbánást semmiért, az azt jelenti, hogy fittyet hánysz az érzéseire. 

Rövid pórázon tartod

Megsértődsz, ha nem hív fel vagy küld üzenetet óránként? Nem szabad. A kapcsolat elején többet kommunikál a pár, mikor nincsenek együtt, de legyünk realisták, ez nem lesz mindig így és ezzel semmi gond nincs. Nem kell minden percet együtt töltenek és nem is kell állandó digitális kapcsolatban állnotok egymással napközben.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!