Milyen nemzetiségű férfival randizol? Ezeket az íratlan szabályokat kell tudnod a szokásairól

Írta: ,

Ahány ház, annyi szokás – szokták mondani, de igaz az is, hogy ahány ország, annyiféle randizási szokás. Ha külföldivel randizol, lehet, hogy az ismerkedés alatt ér majd egy-két meglepetés. Hogy ezt elkerüld, olvasd el cikkünket, amelyben szétnézünk egy kicsit külföldön, hogyan is randevúznak az ottani emberek!

Franciaország Kép forrása: theparisphotographer.com

1/7 Franciaország

Franciaországban az első csók gyakran kihirdetését jelenti egy új pár létrejöttének. Ha egy férfi randira hív egy francia nőt, előfordulhat, hogy először elutasításba ütközik.

Nem szabad azonban, hogy ez elriassza, érdemes újrapróbálkoznia.

A franciák nagyon közvetlenek, szakításkor is érdemes érthetően és nyíltan kifejezni, mit érzünk vagy gondolunk, számukra ugyanis nem jelent szakítást, ha egyszerűen nem keresed az illetőt.

Japán Kép forrása: joorheek.edublogs.org

2/7 Japán

A japán kultúrát számos udvariassági szabály határozza meg, talán nem meglepő, hogy ez vonatkozik a társkeresésre is.

Nagyon fontos a japánok számára a pontosság, ezért a találkozókról, randevúkról sem illendő elkésni.

A fiatalok többnyire baráti társaságokkal járnak el szórakozni és itt ismerkednek. Ha megismernek egy olyan embert, aki szimpatikus a számukra, akkor megbeszélnek egy randevút.

Érdemes továbbá tudni, hogy távol áll tőlük az utcán ölelkezés, csókolózás, ezt inkább meghagyják akkorra, amikor a négy fal között vannak.

Ausztrália Kép forrása: deerpearlflowers.com

3/7 Ausztrália

Az ausztrálok számára nincsenek szabályok a randizásban. Gyakran olyan emberbe szeretnek bele, akit korábban csupán barátként tartottak számon.

A férfiak és a nők egyaránt megtehetik az első lépést a másik felé, tehát mindkét nem kezdeményezhet.

A számlát többnyire közösen, felesben fizetik a felek a randi után, de az is előfordul, hogy az fizet, akit meghívtak.

4/7 Svédország

Svédországban nem húznak éles határokat egy egyszerű baráti találkozó és egy randi közé.

Szívesen ülnek be egy kávéra és teasüteményre, esetleg egy szendvicsre egy ismerőssel, később majd elválik, mi lesz a találkozóból…

Ezt követően kerülhet sor egy esetleges közös mozizásra, főzésre vagy egy éttermi vacsorára, de többnyire egyik ilyen összejövetelt sem nevezik konkrét randinak.

5/7 Oroszország

Az orosz emberek meghatározott tradíciók szerint élnek, ez jellemzi a randevúzási szokásaikat is.

A randira rendre valami apró ajándékot visznek, legyen szó csokoládéról vagy egy csokor virágról, úgy tartják, enélkül nem illik megjelenni.

Igen lovagias gesztus, hogy ilyenkor rendre a férfi fizet, a nő pedig ezt természetesnek veszi, megsértődne, ha máshogyan történne.

Kedvelik az elegáns ruhákat, ezzel tisztelik meg partnerüket, a nők többnyire magassarkút húznak a randira.

Hollandia Kép forrása: tumblr.com

6/7 Hollandia

Hollandiában az egyenjogúság kihat a randizási szokásokra is. Nincsenek konkrét szabályok, ha egy nőnek tetszik egy férfi, nem kell sokat gondolkodnia a dolgon, bátran odamehet hozzá és kezdeményezhet, akár randira is hívhatja kiszemeltjét.

Nem foglalkoznak túl sokat az öltözködéssel sem, a randin általában utcai ruhában jelennek meg, olyanban, amiben biztosan jól érzik magukat.

A számlát pedig többnyire felesben fizetik.

7/7 Brazília

Ha egy brazillal kezdesz el randizni, meglephet, hogy mennyi bókot kapsz tőle! Nos, náluk ez így szokás, az udvarlás szerves része, hogy megdicsérik külsődet és jellemedet.

Amennyiben már együtt is jártok, akkor nem kell attól tartanod, hogy nem akarja majd az utcán megfogni a kezedet, sőt a brazilok szeretik ország-világ előtt kimutatni érzéseiket és kötődésüket, így valószínűleg nem riad meg attól sem, hogy az utcán csókoljon meg.

Brazíliában egyébként nem számít nagy dolognak, hogy a partnerek megismerik egymás szüleit, ez többnyire már a kapcsolat legelején meg szokott történni.