Milyen buktatói lehetnek egy közös nyaralásnak a pasiddal?

Írta: ,

Egész évben a vakációt várjuk, és szeretnénk, ha minél jobban sikerülne. De vajon milyen hatással van a párkapcsolatodra a közös nyaralás a szerelmeddel? És milyen buktatói lehetnek, melyek miatt esetleg rosszul sül el? Olvasóink mesélnek tapasztalataikról!

Réka (29), könyvelő Kép forrása: stylemepretty.com

1/5 Réka (29), könyvelő

„Ahogy az élet más területein, úgy a nyaralás során is konfliktusforrás lehet a pénz. Én például úgy vagyok vele, hogy ha már nyaralunk, akkor nyaraljunk rendesen, és olyankor sosem figyelek annyira az árakra, szabadabban költök.

De volt olyan barátom, aki iszonyú spórolós volt, és még a vakáció alatt is türtőztette magát. Sok vitánk adódott ebből, ami rányomta a bélyegét a kapcsolatunkra.

Egyébként már a tervezgetésnél is kijöhetnek ezek a gondok, amikor meg kell szabni azt a keretet, amit az utazásra szánunk.”

Juci (33), brand manager Kép forrása: blog.sundancebeach.com

2/5 Juci (33), brand manager

„Buktató lehet, ha különböző az érdeklődési körünk, és nagyon más a habitusunk. Furcsa, mert a mindennapokban egyáltalán nem okoz gondot, hogy a pasim imád sportolni, nekem viszont a passzív pihenés jön be. Abból sincsenek konfliktusok, hogy én szeretek bulizni, ő meg este inkább otthon van kettesben.

De amikor a nyaraláson csak egy hetünk van, akkor kijönnek ezek a különbözőségek – ő inkább menne bringázni, míg én a tengerparton feküdnék, este ő már a szobában lenne, míg én mennék valahova táncolni.

Viszont, ha kompromisszumkészek vagyunk, ezeket ki lehet küszöbölni!”

Eszter (32), partiszervező Kép forrása: gallery.airows.com

3/5 Eszter (32), partiszervező

„Szerintem a nyaralásnál nem a buktatókra kell koncentrálni, hanem egymásra.

Én például majdnem mindig azt tapasztaltam, hogy akármilyen problémák is vannak a mindennapokban, a nyaraláson annyira el tudjuk engedni magunkat, és csak egymásra figyelünk, hogy sokkal szerelmesebbnek érezzük magunkat.

Mintha egy álomvilág lenne.”

Edina (27), cukrász Kép forrása: vineandlight.com

4/5 Edina (27), cukrász

„Az első közös nyaralást mindenképpen jól meg kell tervezni, de a többi már adja magát. Amikor a párommal először utaztunk, és nem beszéltünk meg semmit, azon kaptuk magunkat, hogy tök mást várunk el az egésztől.

De aztán végül is sikerült összecsiszolni az igényeket, és jól éreztük magunkat, mert friss szerelmesként nem nagyon érdekelt minket semmi más magunkon kívül.

Tudni kell, hogy mit akartok megnézni, mennyi pénzt szántok rá, hogyan töltitek a napokat – legalább nagyjából fektessétek le a szabályokat!”

Bogi (26), tolmács Kép forrása: tumblr, cherry-girl010

5/5 Bogi (26), tolmács

„Hülyén hangzik, de elég szemérmes lány vagyok, és amikor először utaztunk a párommal, még nem éltünk együtt, ezért nem is tudtam, milyen lesz majd egy hétig »összezárva« lenni.

Nehezen oldódom föl, és igazi mély víz volt számomra a közös vakáció. Az elején kellemetlenül éreztem magam néha, de 2 nap alatt felengedtem, és aztán minden szuper volt. Nem is tudom elképzelni, hogy milyen buktatói lehetnek egy nyaralásnak, mert a kezdeti stresszt leszámítva nagyon jól alakult.

A buktatók azoknál vannak, akik nem is igazán szeretik egymást.”

Ha neked is van tapasztalatod a témában, írd meg nekünk!