Mikromegcsalás: egy újabb trend vagy végre nevet kapott egy kulcsponti jelenség

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Mikromegcsalás: egy újabb trend vagy végre nevet kapott egy kulcsponti jelenség

Kép forrása: JKstock/depositphotos.com

A legtöbben különválasztják a megcsalás két oldalát: az érzelmi és a testi megcsalást. Más kérdést, hogy ezek a végleteket keveredhetnek egymással, és persze az is egyénfüggő, hogy ki, melyiket tartja rosszabbnak. Nos, hogy tovább bonyolítsunk az egyébként sem egyszerű dolgokon, megszületett a megcsalások legújabb ága: a mikromegcsalás.

Mi is az a mikromegcsalás? Kép forrása: hu.pinterest.com

Egyáltalán nem biztos, hogy a mikromegcsalás konkrét személyhez fűződik, ezért olyan nehéz felismernie akár annak is, aki nap, mint nap „elköveti” a megcsalást.

Az egész tulajdonképpen arról szól, hogy valaki már kezd kicsit úgy viselkedni, mintha nem lenne partnere, vagy legalábbis nem teszi egyértelművé magáról, hogy foglalt. Jellemző kiütközési pontjai a mikromegcsalásnak a titkolózás, a füllentés, a másik megtévesztése, ugyanis a legtöbbször a „megcsalt” fél érzi, hogy valami nem stimmel, azonban a kérdései ellenére sem kap választ.

Ugyan a hűtlenség ebben az esetben nem kifejezetten lelki, főleg nem testi, könnyen átválthat azzá. Hogy miért? Mert a mikromegcsalást elkövető fél már nem ragaszkodik annyira a partneréhez és a kapcsolatához, ám ezt valószínűleg még saját magának sem vallotta be.

Kell vele foglalkozni? Kép forrása: hu.pinterest.com

Egyesek ezt a jelenséget a legkevésbé sem tartják megcsalásnak, főleg nem akkor, ha saját magukról van szó, hiszen tudják, hogy mindez számukra érzelmileg semmi komolyat sem jelent. Azonban, ha mindez kiderül a partnerükről, akkor sokszor már nem ennyire egyértelmű a helyzet.

Bármi is legyen a véleményed, nagyon egyszerűen tesztelheted, mit gondolsz őszintén a mikromegcsalásról: ha a te szerelmed folytatna egy barátnőjével pikáns, ám jól láthatóan vicces beszélgetést, az téged zavarna? Amennyiben igen, neked sem érdemes gyakorolnod ezt a magatartást, hiszen párkapcsolatban is alapszabály, hogy csak annyit engedünk meg magunknak, ami fordított esetben bennünket sem bántana.

Mások éppen emiatt úgy vélik, a mikromegcsalással igenis foglalkozni kell, mert olyan komoly gondokra is figyelmeztethet, mint az eltávolodás, megszokás, a másik meg nem értése.

 

Vagyaim.hu

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató