Mikromegcsalás: egy újabb trend vagy végre nevet adtunk egy kulcsponti jelenségnek

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
Mikromegcsalás: egy újabb trend vagy végre nevet adtunk egy kulcsponti jelenségnek

Kép forrása: JKstock/depositphotos.com

A legtöbben különválasztják a megcsalás két oldalát: az érzelmi és a testi megcsalást. Más kérdést, hogy ezek a végleteket keveredhetnek egymással, és persze az is egyénfüggő, hogy ki, melyiket tartja rosszabbnak. Nos, hogy tovább bonyolítsunk az egyébként sem egyszerű dolgokon, megszületett a megcsalások legújabb ága: a mikromegcsalás.

Egyáltalán nem biztos, hogy a mikromegcsalás konkrét személyhez fűződik, ezért olyan nehéz felismernie akár annak is, aki nap, mint nap „elköveti” a megcsalást.

Az egész tulajdonképpen arról szól, hogy valaki már kezd kicsit úgy viselkedni, mintha nem lenne partnere, vagy legalábbis nem teszi egyértelművé magáról, hogy foglalt. Jellemző kiütközési pontjai a mikromegcsalásnak a titkolózás, a füllentés, a másik megtévesztése, ugyanis a legtöbbször a „megcsalt” fél érzi, hogy valami nem stimmel, azonban a kérdései ellenére sem kap választ.

Ugyan a hűtlenség ebben az esetben nem kifejezetten lelki, főleg nem testi, könnyen átválthat azzá. Hogy miért? Mert a mikromegcsalást elkövető fél már nem ragaszkodik annyira a partneréhez és a kapcsolatához, ám ezt valószínűleg még saját magának sem vallotta be.

Magadon elég könnyű észrevenned, ha a mikromegcsalás felbukkan az életedben. Nem csak azzal, hogy titokzatoskodás mellett, kizárólag te kezeled az üzeneteidet, hanem azzal is, hogy nyitottabbá válsz mások felé.

Vevő leszel a flörtökre, csinosabban öltözködsz, többet foglalkozol a külsőddel, örömmel fogadod a bókokat.

Ezek a barátod esetében is árulkodó jelek lehetnek, feltéve persze, hogy időnként együtt is kimozdultok, és megfigyelheted, hogyan viselkedik társaságban. Intő jel az is, ha túl sokat bújja a mobilját, és bár nem titkolja, kivel cseveg, annak mégsem örül, ha esetleg rápillantasz a kijelzőjére, amikor írogat.

Bár nem kell azonnal a legrosszabbra gondolnod, akkor sem, ha a mikromegcsalás bebizonyosodik, ez azért nem a világvége. De arra rávilágít, hogy több intimitást, törődést és odafigyelést kell a kapcsolatotokba tennetek, ha továbbra is hosszútávon terveztek egymással.

Vagyaim.hu

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?