Mikromegcsalás: egy újabb trend vagy végre neved adtunk egy kulcsponti jelenségnek

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Mikromegcsalás: egy újabb trend vagy végre neved adtunk egy kulcsponti jelenségnek

Kép forrása: JKstock/depositphotos.com

A legtöbben különválasztják a megcsalás két oldalát: az érzelmi és a testi megcsalást. Más kérdést, hogy ezek a végleteket keveredhetnek egymással, és persze az is egyénfüggő, hogy ki, melyiket tartja rosszabbnak. Nos, hogy tovább bonyolítsunk az egyébként sem egyszerű dolgokon, megszületett a megcsalások legújabb ága: a mikromegcsalás.

Mi is az a mikromegcsalás? Kép forrása: hu.pinterest.com

Egyáltalán nem biztos, hogy a mikromegcsalás konkrét személyhez fűződik, ezért olyan nehéz felismernie akár annak is, aki nap, mint nap „elköveti” a megcsalást.

Az egész tulajdonképpen arról szól, hogy valaki már kezd kicsit úgy viselkedni, mintha nem lenne partnere, vagy legalábbis nem teszi egyértelművé magáról, hogy foglalt. Jellemző kiütközési pontjai a mikromegcsalásnak a titkolózás, a füllentés, a másik megtévesztése, ugyanis a legtöbbször a „megcsalt” fél érzi, hogy valami nem stimmel, azonban a kérdései ellenére sem kap választ.

Ugyan a hűtlenség ebben az esetben nem kifejezetten lelki, főleg nem testi, könnyen átválthat azzá. Hogy miért? Mert a mikromegcsalást elkövető fél már nem ragaszkodik annyira a partneréhez és a kapcsolatához, ám ezt valószínűleg még saját magának sem vallotta be.

Hogyan veheted észre? Kép forrása: hu.pinterest.com

Magadon elég könnyű észrevenned, ha a mikromegcsalás felbukkan az életedben. Nem csak azzal, hogy titokzatoskodás mellett, kizárólag te kezeled az üzeneteidet, hanem azzal is, hogy nyitottabbá válsz mások felé.

Vevő leszel a flörtökre, csinosabban öltözködsz, többet foglalkozol a külsőddel, örömmel fogadod a bókokat.

Ezek a barátod esetében is árulkodó jelek lehetnek, feltéve persze, hogy időnként együtt is kimozdultok, és megfigyelheted, hogyan viselkedik társaságban. Intő jel az is, ha túl sokat bújja a mobilját, és bár nem titkolja, kivel cseveg, annak mégsem örül, ha esetleg rápillantasz a kijelzőjére, amikor írogat.

Bár nem kell azonnal a legrosszabbra gondolnod, akkor sem, ha a mikromegcsalás bebizonyosodik, ez azért nem a világvége. De arra rávilágít, hogy több intimitást, törődést és odafigyelést kell a kapcsolatotokba tennetek, ha továbbra is hosszútávon terveztek egymással.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!