Mikromegcsalás: egy újabb divat vagy végre neved adtunk egy kulcsponti jelenségnek

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Mikromegcsalás: egy újabb divat vagy végre neved adtunk egy kulcsponti jelenségnek

Kép forrása: JKstock/depositphotos.com

A legtöbben különválasztják a megcsalás két oldalát: az érzelmi és a testi megcsalást. Más kérdést, hogy ezek a végleteket keveredhetnek egymással, és persze az is egyénfüggő, hogy ki, melyiket tartja rosszabbnak. Nos, hogy tovább bonyolítsunk az egyébként sem egyszerű dolgokon, megszületett a megcsalások legújabb ága: a mikromegcsalás.

Egyáltalán nem biztos, hogy a mikromegcsalás konkrét személyhez fűződik, ezért olyan nehéz felismernie akár annak is, aki nap, mint nap „elköveti” a megcsalást.

Az egész tulajdonképpen arról szól, hogy valaki már kezd kicsit úgy viselkedni, mintha nem lenne partnere, vagy legalábbis nem teszi egyértelművé magáról, hogy foglalt. Jellemző kiütközési pontjai a mikromegcsalásnak a titkolózás, a füllentés, a másik megtévesztése, ugyanis a legtöbbször a „megcsalt” fél érzi, hogy valami nem stimmel, azonban a kérdései ellenére sem kap választ.

Ugyan a hűtlenség ebben az esetben nem kifejezetten lelki, főleg nem testi, könnyen átválthat azzá. Hogy miért? Mert a mikromegcsalást elkövető fél már nem ragaszkodik annyira a partneréhez és a kapcsolatához, ám ezt valószínűleg még saját magának sem vallotta be.

Hogy kicsit kézzelfoghatóbb legyen a dolog, eláruljuk, milyen cselekvéstípusokat soroltak a szakértők a mikormegcsalások közé.

Ilyen példa, ha valakivel nagyon szoros „baráti” kapcsolatot ápolsz, akár személyesen, akár online.

Bár nem történik köztetek semmi a csevegésen, vagy az ártalmatlannak ható flörtön felül, és valószínűleg nem is tartod esélyesnek, hogy ha szingli lennél, ez másként lenne, magát a beszélgetést mégsem tudnád nyugodt szívvel megmutatni a barátodnak.

Ide tartozik az is, ha túlságosan pikáns témákat feszegetsz valakivel, akihez ugyan vonzódsz, de azért próbálod megtartani vele a szükséges távolságot. Ennek ellenére intim dolgokat osztasz meg vele – nem feltétlenül magadról, de pl. gond nélkül küldesz neki felnőtt tartalmú gifeket, cikkeket, holott ezt nyilván nem tennéd meg akárkivel.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!