Miért veszélyes párkapcsolatban élő férfival kezdeni?

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Korábban – kevés kivételtől eltekintve – gyakorlatilag elképzelhetetlen volt, hogy a gyengébbik nem nős férfiakkal kezdjen. Nem csak a megbélyegzés végett, hanem azért is, mert a nők alig-alig jutottak el a társadalmai eseményekre. Nem úgy manapság…

Sosem volt ennél könnyebb

Dacára annak, milyen sokan nem találják a párjukat, sosem volt ennél könnyebb ismerkedni, a modern és információcserére épülő világunkban nem lehetett egyszerűbben kapcsolatokat építeni.

Végre a nők is kimozdulhatnak otthonról, számtalan munkakörben dolgozhatnak (férfiakkal együtt), s így naponta érintkezhetnek új emberekkel.

Ismerkedni persze nem csak a munkahelyeken lehet, alternatívákat kínál gyakorlatilag minden program, amit a házon kívül töltünk el.

Mindezek mellett otthonról, a négy fal közül is megszervezhetjük a randevúnkat: társkereső portálok, vagy éppen a közösségi oldalak segítségével csaknem mindenki elérhetővé vált online.

Nincs tehát mit csodálkozni azon, hogy a csábítás (a vele együttjáró összes problémával) beférkőzött a hétköznapokba.

Miért pont házas férfival?

Tegyük a szívünkre a kezünket, mielőtt ócsárolni kezdjük azokat az álnok férfiakat, akik nem hordják a gyűrűt, vagy úgy egyáltalán nem verik nagydobra, hogy komoly kapcsolatban élnek.

Tény, akadnak olyan emberek, nem is kis számban, akik abszolút egyedülállóként viselkednek, holott legalább élettársi kapcsolatban élnek, esetleg családapák.

Ez az érem egyik oldala, a másik az, hogy általában nem úgy kezdünk egy beszélgetést „ne haragudj, de van feleséged?”, hiszen ez meglehetősen kínos lenne.

Bár lehet próbálkozni keresztkérdésekkel, ha a helyzet úgy hozza, nem mindenki szeret, vagy akar beszélgetni a magánéletéről.

Egy szó, mint száz, mindenkivel megeshet, hogy belezúg valakibe, akiről valamilyen okból kifolyólag csak később derül ki, hogy házas, vagy elköteleződött.