Miért veszélyes párkapcsolatban élő férfival kezdeni?

Írta: ,

Korábban – kevés kivételtől eltekintve – gyakorlatilag elképzelhetetlen volt, hogy a gyengébbik nem nős férfiakkal kezdjen. Nem csak a megbélyegzés végett, hanem azért is, mert a nők alig-alig jutottak el a társadalmai eseményekre. Nem úgy manapság…

Sosem volt ennél könnyebb

1/6 Sosem volt ennél könnyebb

Dacára annak, milyen sokan nem találják a párjukat, sosem volt ennél könnyebb ismerkedni, a modern és információcserére épülő világunkban nem lehetett egyszerűbben kapcsolatokat építeni.

Végre a nők is kimozdulhatnak otthonról, számtalan munkakörben dolgozhatnak (férfiakkal együtt), s így naponta érintkezhetnek új emberekkel.

Ismerkedni persze nem csak a munkahelyeken lehet, alternatívákat kínál gyakorlatilag minden program, amit a házon kívül töltünk el.

Mindezek mellett otthonról, a négy fal közül is megszervezhetjük a randevúnkat: társkereső portálok, vagy éppen a közösségi oldalak segítségével csaknem mindenki elérhetővé vált online.

Nincs tehát mit csodálkozni azon, hogy a csábítás (a vele együttjáró összes problémával) beférkőzött a hétköznapokba.

Miért pont házas férfival?

2/6 Miért pont házas férfival?

Tegyük a szívünkre a kezünket, mielőtt ócsárolni kezdjük azokat az álnok férfiakat, akik nem hordják a gyűrűt, vagy úgy egyáltalán nem verik nagydobra, hogy komoly kapcsolatban élnek.

Tény, akadnak olyan emberek, nem is kis számban, akik abszolút egyedülállóként viselkednek, holott legalább élettársi kapcsolatban élnek, esetleg családapák.

Ez az érem egyik oldala, a másik az, hogy általában nem úgy kezdünk egy beszélgetést „ne haragudj, de van feleséged?”, hiszen ez meglehetősen kínos lenne.

Bár lehet próbálkozni keresztkérdésekkel, ha a helyzet úgy hozza, nem mindenki szeret, vagy akar beszélgetni a magánéletéről.

Egy szó, mint száz, mindenkivel megeshet, hogy belezúg valakibe, akiről valamilyen okból kifolyólag csak később derül ki, hogy házas, vagy elköteleződött.

Ki mondjon nemet?

3/6 Ki mondjon nemet?

A férfitársadalom nem éppen legtisztességesebb alakjai nem mondanak nemet, sőt, igent is csak akkor, ha a nő már teljesen elalélt.

Mivel a hölgyek köztudottan érzelmesek, ők sokkal nehezebben másznak ki egy kalandnak induló viszonyból, mint a férfiak, akik tökéletesen szét tudják választani a tényeket.

Persze, az is megeshet, hogy az illető éppen a szakítás szélén áll, tönkrement a házassága, csak a gyerekek miatt van együtt a kedvesével stb.

Ez éppúgy lehet jól megkomponált mese a szeretői viszony fenntartására, mint valós tény, amiből világraszóló nagy szerelem kerekedhet.

Éppen ezért olyan nehéz nemet mondani: nem csupán az érzelmeket kell elnyomni, el kell dönteni, hogy a boldogságunkat olyasvalakinek a kezébe helyezzük-e, akit adott esetben alig ismerünk (és aki könnyen lehet, hogy velünk is ugyanezt játssza majd el).

Miért tarthatatlan?

4/6 Miért tarthatatlan?

Bár a legtöbb nő egyből rávágja egy ilyen helyzetre, hogy ő aztán biztos azonnal repítené a férfit melegebb éghajlatra, akik nyakig belemásznak egy ilyen kapcsolatba, gyorsan rádöbbennek, hogy nem ennyire egyszerű ez az egész.

Tarthatatlan, de szörnyen bonyolult és nehéz.

Persze, ha nincsenek érzelmeink, vagy éppen önérzetünk, az megint csak más tészta, de a legtöbben még fülig szerelmesen is gondolnak a másik hölgyeményre.

Senki sem akar harmadik lenni, főleg nem a női oldalról, hiszen manapság még mindig az a házasságtörő, aki befurakodik a viszonyba, nem az, aki kitekint belőle.

Egy szerelmes nőt záros időn belül kikészíti a szerető szerep, hiszen alig várja a találkákat, miközben előtte, közben és utána is szörnyen feszélyezve érzi magát.

Mi vár rátok?

5/6 Mi vár rátok?

Akarva, vagy akaratlanul, ha idáig jutottatok, el kell döntenetek, mit vártok a másiktól és mik az elképzeléseitek. Eltöltötök együtt néhány kellemes órát?

Ha ez sem őt, sem téged nem bánt, akkor úgysem fogja tudni senki megmagyarázni a dolog másik oldalát. Ő csak kihasznál téged, az alkalmazkodóképességed, esetleg azt, hogy kiráncigálhatod egy rossz kapcsolatból?

Esetleg már az első pillanattól kezdve egy hullámhosszon vagytok, és alig várjátok, hogy a negatív körülmények lecsengjenek?

Ha tetszik, ha nem, a szeretői viszony is egyfajta kapcsolat, amiről csak akkor nem kell beszélnetek, ha nincsenek sem elvárásaitok, sem érzelmeitek.

Ellenkező esetben azonban igenis át kell gondolnotok, hogy mindez időpazarlás és egymás kihasználása, vagy annál sokkal több.

Mire számíts a jövőben?

6/6 Mire számíts a jövőben?

A legtöbb szerető arra számít, hogy ő lép elő elsőrangú barátnővé, ami egyébként sok esetben beigazolódik, de nagyobb arányban téves elképzelés marad.

A legtöbb házas férfi csak izgalmat, testiséget keres a kapcsolatán kívül, valójában nagyon is jól érzi magát az otthon kényelmében.

Ha ez az igazság, akkor pontosan addig fogsz kelleni, amíg újat tudsz nyújtani, és amíg nem bonyolítod a dolgokat. Amennyiben nem erről van szó, akkor is át kell gondolnod az esetlegesen negatív dolgokat.

Bár nem minden férfi egyforma, sőt, sokan meg is tudnak változni, ha van miért és kiért, esélyes, hogy a ti fejetek felett is ott fog lebegni a sok-sok negatív gondolat.

Egy kapcsolatban sincs garancia a hűségre, de jóval esélyesebb, hogy aki egyszer ily módon keresett kiutat a problémákból, az később is hasonló taktikával próbálkozik majd.