Miért utáljuk, ha egy férfi megnéz más nőt is?

Kovács Andrea
Írta: ,

Vagyok annyira „öreg” és tapasztalt, hogy kellő humorral álljak hozzá ehhez a kérdéshez. Főleg, ha a férfi kellő humorral, bájjal áll hozzá saját „botlásához”. Ha az eset nem mindennapos, ha a másik nő valóban nagyon, de nagyon szép – legalább annyira, hogy az én kritikus szemem is megakadjon rajta –, de mégis, valami nem stimmel a dologgal…

A férfi és az inger

OK, a férfi vadászik, erre van programozva. Ám gyakoroljon önuralmat. Miért?

Mert más elismerése egy őszinte pillantással azt jelenti: engem, mint nőt nem ismer el ennyire. Ugyanis az az egy pillantás a férfi részéről egy ingerre való reakció, tehát nem átgondolt, hanem reflex, ezáltal a legőszintébb.

Ez egy technikai tus mindkét nő irányába – az egyik pozitív, a másik negatív. A férfi mégis úgy gondolja, hogy ez így van rendjén, genetikailag és társadalmilag.

Nos, nem! Ezt a részét a dolognak a nők szúrták el, mégpedig ott, hogy, mint nők, összefogva, nem tettek ez ellen a „férfi dogma” ellen, sőt, megengedők, megengedők voltak nagyanyáink is, a magyarázkodások által.

Nagyanyáinknak annyival könnyebb volt, hogy ott volt az ujjukon a jegygyűrű, mely a vallás és az akkori társadalmi normák szerint komoly biztonságot adott. Ha a férfi, túl lépte a nézelődés határát, számon kérhető volt, retorziókkal járt.

Ma annyit tehetünk mi nők, hogy mást keresünk – félresikerült kapcsolatainkkal alázzuk magunkat –, és egyedül nevelhetjük a gyereket, melózhatunk látástól vakulásig…

A női elvárás: legyen lojális hozzám

A nő alapvető elvárása: a férfi kifelé is azt az egységet képviselje, amit az ágyban – 1:1 leosztást testben és lélekben.

Hiszen a szex a szerelem testi megnyilvánulása, egy kitüntetés egymás felé, a szerelem által.

Azaz, a férfi, nézelődéssel se hozzon szégyent a szerelmükre az ágybeli szentségre. Még akkor sem, ha az asszony nincs ott.  A nézelődő férfire szabad prédaként tekint a megnézett nő – teljesen mindegy, hogy akarja-e őt valójában, vagy nem.

Tehát nem érdemes önbizalmat erősítenie azzal a férfinak, hogy jár a szeme, mint a sublótfiók.

Sokan ezt mondják: „Ne törődj vele, ha otthon lakik jól!” Hát hogyne… én erre azt szoktam mondani, ha én rántott húst akarok enni, akkor az után érdeklődöm, nem párizsi szelet után.

Ha máshol jön meg az étvágy, akkor azt ott csillapítsa, ne alázzon azzal a gondolattal, hogy nem vagyok számára kielégítő az élet minden területén.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!