Miért tavaszra esik a legtöbb szakítás?

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Tavasszal általában két véglettel szembesülünk. Az egyik oldalon a felhőtlenül boldog, a napfénytől feltöltődött párok állnak, velük szemben pedig ott vannak azok, akik frissen élték át a szakítást. De miért tavasszal ilyen szembetűnő a két véglet?

Felmérések eredményei

Főként a közösségi oldalaknak köszönhetően, egyáltalán nem nehéz észrevétlen statisztikákat készíteni.

Bár apróságnak tűnhet átállítani a kapcsolati státuszunkat, valójában ezzel máris hozzájárulunk a felmérésekhez.

Ezekből kiderül, hogy a legtöbb szakítás egyáltalán nem várt időpontokra, karácsonyra, Valentin-napra, illetve a tavasz közepére esik.

Bár természetesen nem kell végtelenül komolyan venni az eredményeket, tekintve, hogy egyesek hetente változtatják a kapcsolati státuszukat, mások csak viccelődnek az egésszel, azért figyelemreméltó, hogy éppen ilyen fontos események során ugrik meg a grafikon.

Ha a sorok mögé nézünk, nem is olyan meglepő az eredmény, elvégre mikor máskor gondolhatnánk át a kapcsolatunkat, mint a megújulás idején, illetve az ünnepnapokon?

Miért ilyenkor szakítunk?

A karácsony egyfajta kötelező örömünnep, és a legtöbben nem is szeretnénk elrontani veszekedéssel, vagy rosszabb esetben szakítással, de időnként az ellentét túlságosan is nagy.

Amikor napokig össze vagyunk zárva szeretteinkkel, akkor hamar kiderülhet, mennyire működik az összhang, illetve mekkorák azok a problémák, amiket a szürke hétköznapokon a szőnyeg alá söpörtünk.

Aki túléli a karácsonyt, annak máris ott a következő hagyományos ünnep, a Valentin-nap, amikor is kikerülhetetlenül jönnek a szerelmes dalok, a piros plüss szívecskék és a csokimámor.

Ha éppenséggel nem készülődünk gőzerővel a nagy napra, az nem azt jelenti, hogy feltétlenül szakítani fogunk az este folyamán.

Azonban, ha azért nem fordítunk a Valentin-napra figyelmet, mert nem akarunk szembenézni a gondokkal, akkor záros időn belül felszínre jutnak majd a problémák.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019