Miért tavaszra esik a legtöbb szakítás?

Írta: ,

Tavasszal általában két véglettel szembesülünk. Az egyik oldalon a felhőtlenül boldog, a napfénytől feltöltődött párok állnak, velük szemben pedig ott vannak azok, akik frissen élték át a szakítást. De miért tavasszal ilyen szembetűnő a két véglet?

Felmérések eredményei

1/5 Felmérések eredményei

Főként a közösségi oldalaknak köszönhetően, egyáltalán nem nehéz észrevétlen statisztikákat készíteni.

Bár apróságnak tűnhet átállítani a kapcsolati státuszunkat, valójában ezzel máris hozzájárulunk a felmérésekhez.

Ezekből kiderül, hogy a legtöbb szakítás egyáltalán nem várt időpontokra, karácsonyra, Valentin-napra, illetve a tavasz közepére esik.

Bár természetesen nem kell végtelenül komolyan venni az eredményeket, tekintve, hogy egyesek hetente változtatják a kapcsolati státuszukat, mások csak viccelődnek az egésszel, azért figyelemreméltó, hogy éppen ilyen fontos események során ugrik meg a grafikon.

Ha a sorok mögé nézünk, nem is olyan meglepő az eredmény, elvégre mikor máskor gondolhatnánk át a kapcsolatunkat, mint a megújulás idején, illetve az ünnepnapokon?

Miért ilyenkor szakítunk?

2/5 Miért ilyenkor szakítunk?

A karácsony egyfajta kötelező örömünnep, és a legtöbben nem is szeretnénk elrontani veszekedéssel, vagy rosszabb esetben szakítással, de időnként az ellentét túlságosan is nagy.

Amikor napokig össze vagyunk zárva szeretteinkkel, akkor hamar kiderülhet, mennyire működik az összhang, illetve mekkorák azok a problémák, amiket a szürke hétköznapokon a szőnyeg alá söpörtünk.

Aki túléli a karácsonyt, annak máris ott a következő hagyományos ünnep, a Valentin-nap, amikor is kikerülhetetlenül jönnek a szerelmes dalok, a piros plüss szívecskék és a csokimámor.

Ha éppenséggel nem készülődünk gőzerővel a nagy napra, az nem azt jelenti, hogy feltétlenül szakítani fogunk az este folyamán.

Azonban, ha azért nem fordítunk a Valentin-napra figyelmet, mert nem akarunk szembenézni a gondokkal, akkor záros időn belül felszínre jutnak majd a problémák.

Miért pont tavasz?

3/5 Miért pont tavasz?

Az előző két ünnepet már említettük, de elérkeztünk a tavaszhoz, amikor a korábbi példák alapján látszólagosan logikátlan a grafikon magasra ugrása, a tavasz közepén nincs semmilyen komolyabb ünnep, ami érintené a szerelmespárokat.

Bár az események unalmasak, az időjárás annál izgalmasabb. A boldog párok szó szerint kirajzanak, és minden eddiginél jelentősebb mértékben legyeskednek az utcákon.

Bár nem lett hirtelen mindenki fülig szerelmes körülöttünk, ami idáig rejtve, a falak között zajlott, az most a közélet szerves részévé vált, és ezt egyeseknek fáj látniuk.

Nemcsak a szinglik keserednek el túl gyakran, hanem azok is, akik ilyenkor döbbennek rá, hogy valójában egyáltalán nem boldog a kapcsolatuk.

Szerelemre vágynak, de jó eséllyel a jelenlegi kedves nem tudja visszaadni azt, amit maguk körül tapasztalnak.

Mire fordítjuk az energiát?

4/5 Mire fordítjuk az energiát?

Tavasszal mindenki kicsit felszabadultabbá és nyitottabbá válik, ám a feszültséget már mindenki másként vezeti le.

Aki boldog párkapcsolatban él, az nyilvánvalóan a párjára koncentrál, leginkább közös szabadtéri programokon próbálja a felgyülemlett energiákat hasznosítani.

Az egyedülállók természetesen gőzerővel flörtölnek, sok újdonságot kipróbálnak, sportolnak, saját magukra fordítják az extra erőtartalékaikat.

Ezzel szemben azok, akik nem túl boldogok a kapcsolatukban, inkább veszekedéssel töltik az időt, hiszen az ellentétek és a nézeteltérések még inkább kiéleződnek, ha az összes gondunkat a párkapcsolatunkra koncentráljuk.

Az állandósuló veszekedésnek meg is lesz az eredménye, adott esetben már a tavasz elején. Főleg akkor, ha felbukkan egy új jelölt a könnyed flörtöléseknek köszönhetően…

Az a bizonyos fellángolás

5/5 Az a bizonyos fellángolás

A tavaszi fellángolásokról már korábban volt szó, ezek az elkalandozások egyesek szerint már a kapcsolat végét jelentik, mások viszont úgy gondolják, teljesen normálisak.

Az mindenesetre biztos, hogy ha többet gondolsz a frissen kiszemelt férfira, mint a kedvesedre, akkor ideje komolyabban górcső alá venned a kapcsolatodat.

Tavasszal könnyű fellángolni valaki iránt, nem csak az említett felszabadultság, nyitottság miatt, hanem azért is, mert eleve többet járunk társaságba, több időt töltünk új emberekkel.


Nyakunkon a tavaszi fellángolás: így győzheted le, ha kapcsolatban vagy


Ez a rutin inkább a meleg hónapokban, így tavasz végén, nyár elején teljesedik ki, de akinek nem működik jól a kapcsolata, az valószínűleg nem fog várni a végsőkig.

Elég volt túlélni a karácsonyt és a Valentin-napot, az emberek zöme elragadtatja magát a tavaszi zsongással: több-kevesebb sikerrel.