Miért szívódnak fel a pasik nyomtalanul egy randi után? Most elárulják!

Írta: ,

Képzeld el az alábbi helyzetet: megismerkedsz egy sráccal, sokat beszélgettek a neten, a randi szinte forgatókönyv szerint alakul, majd egyszer csak puff – Mr. Tökéletes hirtelen felszívódott. Sehol egy hívás, vagy egy üzenet, amiben elárulja, mi történt. Egyszerűen csak egyik napról a másikra eltűnik, mint akit kitöröltek az egész univerzumból; és még a te megkeresésedre sem reagál. Ha voltál már ilyen helyzetben, pontosan tudod, milyen gondolatok kavarognak benned. Vajon te rontottál el valamit? Esetleg nem vagy elég vicces/szép/okos? Most megkérdeztünk öt srácot, szerintük mi lehet a nagy eltűnés hátterében!

Távkapcsolat kizárva? Kép forrása: flickr.com

1/5 Távkapcsolat kizárva?

„Én csak egyszer választottam ezt a megoldást. A neten elkezdtem ismerkedni egy csajjal, már egy ideje beszélgettünk, elég sokat, de végül a távolság miatt úgy döntöttem, hagyom a dolgot.

Nehéz volt összehozni a találkozókat, távkapcsolatot pedig nem akartam, nem igazán hiszek bennük. De persze nem csak ez lehet az oka annak, ha valaki felszívódik.

Egy barátom például azért tűnt el egyszer, mert lelki gondjai voltak épp, és inkább arra akart fókuszálni, ebbe pedig nem szívesen avatta volna be a lányt, akivel ismerkedett.” – Zsolt (27), fotós

Félelem a reakciótól Kép forrása: stylishwife.com

2/5 Félelem a reakciótól

„Bár én még nem jártam ilyen cipőben, szerintem ennek több oka lehet. Az egyik az, hogy a személyes találkozó a pasinak valamilyen oknál fogva (kinézet, beszélgetés) nem azt hozza, amit várt, viszont a lányon ennek épp a fordítottját lehet látni.

Ezt pedig a srác egy randi után úgy kezeli, hogy szó nélkül lelép. Kis százalékban azért, mert nem akarja megbántani a lányt, így védi meg kvázi az én-képét, tehát nem sérül a lány önbecsülése.

Nagyobb részt viszont azért, mert a pasi fél a reakciótól, nem tud őszinte lenni a másik félhez, és ez egyszerűbb megoldásnak tűnik.” – Kristóf (31), sofőr

3/5 Amit nem tudok, az nem fáj?

„Ha randiról, vagy ismerkedésről van szó, és a pasi ezek után hirtelen eltűnik, valószínűleg időközben rájött, hogy mégsem érdeklődik annyira a lány iránt. Nincsenek egy hullámhosszon, nem egyezik a véleményük, de igazából bármi lehet. Ilyenkor szerintem kényelmi megoldásként választja azt, hogy eltűnik, mert nem akarja megbántani a lány érzéseit.

A másik opció, hogy azért nem szóban mondja ezt meg neki, mert akkor biztosan reagál rá valamit a csaj, és talán tart ettől. Így meg „amit nem tudok, az nem fáj” alapon kislisszol – a lány pedig maximum mérgelődik kicsit, vagy ír egy üzenetet a Facebookon, de nem szemtől-szembe történik a dolog. Bár azt hozzá kell tennem, hogy én ezzel a módszerrel nagyon nem értek egyet.” – Dániel (22), tanuló

Első a munka Kép forrása: stylishwife.com

4/5 Első a munka

„Nem vagyok rá büszke, de egyszer már én is zártam le így egy ismerkedést. A lánnyal nem volt semmi baj; csinos volt, vicces is – egyszerűen csak nem éreztem még iránta semmiféle kötődést, és tudtam, hogy a nyáron egy másik országban fogok dolgozni ideiglenesen.

Nem akartam lekötni magam a bizonytalanért, rajta viszont éreztem, hogy komolyat keres.

Számomra inkább a munka volt akkor az első, ezért egyre ritkábban írtam vissza neki, míg végül teljesen leállt a beszélgetés. Később megpróbáltam tőle bocsánatot kérni, mert azóta is bűntudatom volt emiatt, de nem nagyon érdekelte a dolog, amit persze meg is értek.” – Endre (25), bárpultos

Egy titokzatos harmadik Kép forrása: stylishwife.com

5/5 Egy titokzatos harmadik

„Ha a randi jó volt, a srác még kereste is a csajt utána, majd egyszer csak eltűnt, akkor ott egyáltalán nem biztos, hogy a lánnyal volt valami gond.

Szerintem ilyenkor szimplán belekerült a képbe egy másik csaj, vagy akár az exe, és emiatt könnyebbnek tűnik felszívódni, mint őszintén megmondani, hogy „bocsi, de valaki más jobban érdekel nálad”.

Persze ez lenne az egyenes megoldás, de sokan úgy vannak vele, hogy felesleges feszültséget nem érdemes teremteni, és úgysem futnak össze többet egymással.” – Isti (30), rendezvényszervező