Miért rettegnek a férfiak, ha szóba kerül a családalapítás?

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Miért rettegnek a férfiak, ha szóba kerül a családalapítás?

Kép forrása: Tamara Elise Photography

Te is tapasztaltad már, hogy a férfiak sokszor egyenesen rettegnek a családalapítástól? Veled is előfordult már, hogy amint szóba kerül a gyermekvállalás, a párod nyomban behúzta a kéziféket, vagy rosszabb esetben visszavonulót fújt? Cikkünkben arra keressük a választ, vajon miért rettegnek annyira a férfiak, amikor meghallják az egyik legrémisztőbb szavunkat, a „családalapítást”!

Nem csak magukért felelősek Kép forrása: kokokokids.ru

Egy értelmes, felnőtt ember tisztában van azzal, hogy minden tette hatással van másokra.

Egy komoly kapcsolatban is rengeteg olyan dolog van, amiért felelősséggel tartoztok, főleg onnantól kezdve, hogy közös háztartást vezettek. 

Azonban ez még mind semmi ahhoz képest, amit egy gyermek nevelése jelent!

Az aprócska utód érkezése rengeteg kérdést vet fel a jövőt illetően, és ez a nőkre és a férfiakra egyaránt "terhet" ró. Persze ez a létező legkellemesebb teher, azonban a kispapákban ilyenkor megsokszorozódik az anyagiak miatti aggodalom, és ha nem rendelkeztek kiemelkedő keresettel, mindennapossá válhat a „Hogyan fogjuk ezt kigazdálkodni?” kérdés.

Férfiból apává lesznek Kép forrása: thewiegands.com

A nőknek abból a szempontból könnyebb dolguk van, hogy a várandósság során rájuk erősen hatnak a hormonok, és a növekvő, mocorgó pocaknak köszönhetően minden pillanatban érzik, mi vár rájuk.

Ehhez képest a férfiak alaposan háttérbe szorulnak, még akkor is, ha aktívan kiveszik a részüket a szülésre való felkészülésben.

Persze a kilenc hónap elegendő arra, hogy ők is megbarátkozzanak az apaság gondolatával, de amíg csak kilátásban van a családalapítás és nem tudnak igazán azonosulni a szereppel, addig az egész annyira ijesztő lehet számukra, hogy teljesen elutasítják az egész témát – olykor akár indok nélkül.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba