Miért nem kezdeményeznek a férfiak? A modern randizás dilemmái

Írta: ,

Mostanában egyre több nő panaszkodik arról, hogy nagyon nehéz ismerkedni, a férfiakból inkább kisfiúk lettek és hiányzik belőlük az a magabiztosság, ami a régi időkben még meg volt a férfiakban. Na, de akkor mégis, hogyan lehetne ismerkedni? Talán nekünk, nőknek kellene kezünkbe venni az irányítást?

Az első lépések Kép forrása: jacimarie.com

1/6 Az első lépések

Bárki bármit mond, a kezdeményezés igenis a férfiak dolga lenne.

A nő megadhatja a kezdő löketet, vagyis a jelet, hogy szabad a pálya, viszont utána a pasinak kutya kötelessége akcióba lendülni.

Szüleink, nagyszüleink korában valahogy jóval magabiztosabban voltak a férfiak, nem okozott nekik problémát az udvarlás, még akkor sem, ha sokszor elutasításban volt részük. Addig mentek és addig udvaroltak az álomnőnek, míg meg nem kapták.

Manapság, viszont a pasik egy nőt meg sem közelítenek, ha esetleg a barátnői is ott vannak a közelben, mert túlságosan félelmetes számukra ez a szituáció.

Az ego harca? Kép forrása: bytezza.com

2/6 Az ego harca?

Talán a visszautasítástól való félelem akadályozza meg őket abban, hogy kezdeményezzenek, de valljuk be, ez nem kifogás.

Ez csupán az ego harca, amit önmagukban vívnak, nehogy megsérüljön a büszkeségük.

Mi pedig köszönjük szépen, de nem kérünk egy ilyen férfiból.

Persze az is igaz, hogy manapság a nők is irreális elvárásokat támasztanak a férfiakkal szemben, ez nyilván nem könnyíti meg a helyzetüket, viszont ez még nem ok arra, hogy elszalasszák a lehetőséget.

3/6 A kezdeményező kincs

Becsüld meg, ha egy pasi megtette feléd az első lépést és értékeld az igyekezetét!

Mivel manapság ez már igencsak nagy dolognak számít, ezért értékeld, hogy ő legalább félelmeit legyőzve, mert nyitni feléd.

Talán a modern társadalom hibája, de bizony a pasik már félnek lépni és mindennél jobban félnek az elutasítástól.

Tehát, ha akad még olyan, aki igazi férfiként viselkedik, akkor ne engedd el!

A nőnek ér kezdeményezni? Kép forrása: defining78.com

4/6 A nőnek ér kezdeményezni?

Erre nincs konkrét válasz, hiszen ahány helyzet, annyi végkifejlet, de mégis azt mondanánk, hogy mért ne?

Lehet, hogy miután megteszi az első lépést, utána már a pasi is sokkal rugalmasabb és magabiztosabb lesz.

Viszont vannak olyan nők is, akik hallani sem akarnak arról, hogy ők kezdeményezzenek, hiszen úgy vannak vele, hogy ez a férfiak dolga, amit talán jogosan is gondolnak így.

Tény, hogy az utóbbi években nagyon felcserélődtek a szerepek és míg a nők egyre férfiasabbak lettek, addig a pasik éppen ellenkezőleg, egyre inkább nőiesednek.

Miért olyan nehéz elhívni egy randira? Kép forrása: playbuzz.com

5/6 Miért olyan nehéz elhívni egy randira?

Talán már te is feltetted magadnak ezt a kérdést párszor és nem érted, hogy, ha valakivel hetekig-hónapokig chatelsz, akkor miért olyan nehéz elhívnia randizni. Elképzelhető, hogy ez is a félelemhez vezethető vissza.

Lehet, hogy szíve szerint már az első pár beszélgetés után találkozott volna veled, viszont fél a visszautasítástól, vagy attól, hogy milyen lenne a személyes találkozó.

Hiszen mégiscsak az első randi után dől el minden.

Az is elképzelhető, hogy a saját önbizalmával vannak komoly problémák, melyeket még nem szeretne előtted felfedni.

6/6 Hogyan tovább?

Ha egy pasi hónapokig képtelen elhívni téged bárhová is, akkor őszintén azt tanácsoljuk, hogy ints neki búcsút, mert valami ott nagyon nincs rendben.

Ugyanez érvényes arra, ha valakivel órák hosszat szemezel, majd az este végén megállapíthatod, hogy habár ez nagyon jó flört volt, ennél többet nem adott neked.

A mai világban azok érdemlik ki a „férfi” jelzőt, akik mernek kezdeményezni, nem félve az esetleges leégéstől és, ha egy ilyen pasira bukkansz, akkor semmiképp se szalaszd el!