Miért nem kellek neki? 5+1 tipp, amivel leszámolhatsz az önostorozással

Írta: ,

Hányszor tetted már fel magadnak a kérdést: „miért nem kellek neki?” Majd jött az önsavazás, hogy már megint benned van a hiba és biztosan nem kellesz ezentúl majd senkinek sem. Nehéz ilyenkor felvenni a pozitív szemüvegünket és más színben szemlélni a világot, de mi szeretnénk neked ebben segíteni és megnyugtatni, hogy az égvilágon semmi baj nincs veled.

Szeretjük magunkat bántani Kép forrása: moonandtrees.tumblr.com

1/6 Szeretjük magunkat bántani

Mikor nem kellünk valakinek és ezt tudtunkra is adja, akkor miért van az, hogy egyből magunkban keressük a hibát? Nem elég hosszú a combom, nem elég nagy a mellem, nem vagyok elég szórakoztató és még persze sorolhatnánk a listát.

Nem jó, ha egyből magadban látod meg a tüskét, de a másik véglet sem, mikor mindig csak mást okolsz életed rossz történéseiért.

Hagyj fel azzal a tévképzettel, hogy bármi baj lenne veled, ha egy pasinak nem te vagy a befutó, mert ezzel csak az önbizalmadat rombolod.

Nem tudja mit veszített! Kép forrása: inspiredbythis.com

2/6 Nem tudja mit veszített!

Irigylésre méltó, ha valaki így fogja fel a „nem kellesz eléggé” állapotot, de tulajdonképpen tökéletesen igaza van.

Szükséged van neked arra, hogy egy olyan ember miatt kerülj padlóra, akit annyira nem is érdekelsz, ráadásul garantáltan nem te jársz jelenleg is a fejében?

Persze, hogy nem!

Fordítsuk meg ezt az egészet!

Tisztában vagy az értékeiddel, tudod, hogy mennyit érsz, így, ha ő ennek tudatában mond le rólad, akkor jobb is, hogy elváltak útjaitok, mert neked olyanra van szükséged, aki teljes szívéből téged akar, kételyek nélkül.

3/6 Fogadd el!

Hogy nem kellesz mindenkinek! Amint ezt elfogadod, rájössz, hogy mennyire egyszerű is a képlet.

Ha nem kellesz valakinek eléggé, akkor soha nem fog téged annyira akarni, amennyire te azt szeretnéd.

Mit tehetsz ilyenkor? Fogadd el, hogy vannak, akikkel nem tudsz kapcsolódni, akik elmennek melletted, akik nem veszik észre, hogy mekkora csoda vagy, viszont fogadd el azt is, hogy ez pontosan így van jól.

Képzeld el, ha mindenkinek csak és kizárólag te kellenél, csak kapkodnád a fejed értetlenül. Amint ez kitisztul benned, mindent megértesz.

Csak semmi depi! Kép forrása: i.pinimg.com

4/6 Csak semmi depi!

Ha megtudod, hogy álmaid pasija már rég mással randizik és legkevésbé sem érdekli, hogy mivel töltöd a szombat estédet, akkor depizés helyett inkább kapd össze magad és a barátaidat egy jó kis bulizós estére.

Ilyenkor a legjobb gyógyír, ha az önbizalmadat próbálod stabilan tartani és nem magadban keresni a hibát.

Ehhez pedig tökéletes orvosság egy átmulatott éjszaka, ahol garantáltan találsz olyat, aki csak és kizárólag téged akar.

Ne legyen benned harag! Kép forrása: i.pinimg.com

5/6 Ne legyen benned harag!

Az is egy rossz taktika, ha a felső pontok teljesítése közben haragot érzel. Rendben, elfogadom, elmegyek bulizni, nem depizek, de közben azt kívánom, hogy soha ne legyen boldog. Nem! Ez nem jó felfogás.

Ezeket magad miatt kell megtenned és nem egy másik ember miatt.

Ha haraggal csinálod, akkor nem lesz őszinte. Akkor csak azt éred el, hogy még fájdalmasabb legyen.

Járj nyitott szemmel! Kép forrása: taytippett.tumblr.com

6/6 Járj nyitott szemmel!

Sokszor mindenről konkrét elképzelésünk van, de arról főleg, hogy milyen partner illene hozzánk.

Ezt is ideje lenne elengedned, mert az egy dolog, hogy mire vágysz, viszont lehet, hogy ez koránt sincs összhangban azzal, amire szükséged lenne.

Ha kicsit hagyod magad sodródni az árral, nem akarsz mindent irányítani az életedben, akkor egy idő után azt veszed majd észre, hogy csak olyanok jönnek veled szemben, akiknek nagyon is kellesz.