Miért nem jön a szerelem, amikor úgy érzed, te már készen állsz rá?

Írta: ,

Amikor már egy jó ideje nem dobogtatta meg senki a szívünket, óhatatlanul is elgondolkozunk azon, vajon mit csinálhatunk rosszul. Csak nézzük a boldog párokat a környezetünkben, és arra vágyunk, hogy valaki minket is teljes szívből szeressen, hiszen mi már készen állunk őt szeretni. Vagy mégsem?

1/4 Még a régit siratod

Ellenkezhetsz ez ellen, de a szívedet nem verheted át. Egész biztos, hogy nem azért kerül az új szerelem, mert titkon még mindig az exed után vágyakozol?

Márpedig, amíg azt nem zárod le, addig nem jön az új. A sors gondoskodik róla, hogy kizárólag akkor találkozz valakivel, ha készen állsz rá.

Lehet, hogy az utadba sodor előtte még pár jelöltet búfelejtőnek, akiktől ugyan szintén tanulhatsz valamit, de Őt biztosan felismered, ha itt lesz az ideje.

Nem értél meg rá Kép forrása: lovely-pepa.com

2/4 Nem értél meg rá

A sok romantikus film hatására mindenki az igaz szerelmet kutatja, de ez nem jön csettintésre. A szerelemhez érettség kell sok szempontból.

Nyilván tiniként mindenki azt hiszi, hogy tudja, mi az igaz szerelem, és elképzeljük, ahogy az első szerelmünkkel éljük le az egész életünket – de a valóságban ez nagyon kevés embernek adatik meg.

Ahhoz a szerelemhez, amit te keresel, türelem kell, elfogadás és kompromisszum. Nagyon ritka, hogy ezekkel a tulajdonságokkal a tizenévesek már rendelkeznek, hiszen olykor a felnőtteknél sincs meg. Amikor megérsz rá, megkapod, amire vágysz.

Nem ismered önmagad Kép forrása: dustjacket-attic.com

3/4 Nem ismered önmagad

Az lenne az egyik legfontosabb dolog az életben, hogy kiderítsük, kik is vagyunk, aztán pedig megéljük azt a sok jót, amivel rendelkezünk. Sokan azonban úgy élik le az egész életüket, hogy nem érdekli őket, kik is ők valójában, csak a külsőségekkel vannak elfoglalva, és az igazán fontos dolgokról megfeledkeznek.

Ezek az emberek sajnos nagyon kis eséllyel találják meg a lelki társukat, hiszen az egy olyan kiváltság, amit csak azok élhetnek meg, akik teljesen tisztában vannak önmagukkal.

Első körben tehát magaddal foglalkozz, fejleszd önmagad, élvezd, hogy élsz, és próbáld megtalálni a csodát az életedben. Ez mindenkinél más, de csak arra vár, hogy felfedezd – ezután pedig jöhet a társ, akivel megosztod.

Engedd el egy kicsit Kép forrása: myfashavenue.com

4/4 Engedd el egy kicsit

Ha minden egyes nap azon agyalsz, mikor kopogtat be az ajtódon a szerelem, és csak vársz és vársz, mert nem jön, az megmérgezi az életedet. Ha valamit ilyen görcsösen akarunk, csak még messzebbre toljuk magunktól.

Észrevetted, hogy néha azok a dolgok sikerülnek az életünkben, amikre nem feszülünk rá? Ez a szerelemre is igaz.

Ne kergesd, mert úgysem éred utol. Bár közhely, de tényleg akkor érkezik, amikor a legkevésbé számítasz rá. Hogy miért? Mert akkor végre megtanultál elengedni.