Miért nem jó tanács szakítás után a „csak lépj tovább”?

Írta: ,

Egy szakítás után előbb-utóbb elkerülhetetlenül megkapod azt a tipikus tanácsot a barátaidtól, hogy „lépj tovább”. Elmondják, hogy az exed egyébként sem volt igazi főnyeremény, és épp itt az ideje visszatérned a randizás világába, különben sosem ismerkedsz meg az Igazival. De tényleg olyan jó tanács ez egy csalódás után?

Nincs csodaszer Kép forrása: flickr, Lela Oliveira

1/4 Nincs csodaszer

Ha valakit tényleg teljes szívedből szerettél, az igazság az, hogy nem tudod majd egyik napról a másikra kiheverni. Nem létezik olyan csodaszer, amitől elfelejtenéd a múltadat, és hipp-hopp elillanna a szerelem egy csettintésre.

Az érzéseidet ugyanis nem tudod sem megváltoztatni, sem kikapcsolni – pedig mennyivel egyszerűbb is lenne így az élet!

Egy idő után viszont megfogadod a barátaid tanácsát, és megpróbálod elfelejtetni az exedet egy randi segítségével.

Amikor belekezdesz... Kép forrása: wearesodroee.com

2/4 Amikor belekezdesz...

Amit tudnod kell, hogy az esetek többségében ez a módszer sajnos nem válik be. A randik kellős közepén ugyanis könnyen azon kaphatod magad, hogy hiányzik a volt barátod.

A beszélgetések, a közös programok, az érintések, és egyszerűen nem tudod kényszeríteni a szíved arra, hogy egy másik férfi iránt is így érezz. Egyelőre.

Úgyhogy mielőtt beleveted magad ebbe az örvénybe, állj meg egy kicsit. Vegyél egy mély levegőt, és ne próbálj meg továbblépni.

Csak idő kérdése Kép forrása: grainedephotographe.com

3/4 Csak idő kérdése

Készülj fel, hogy sok időbe telik, mire visszanyered az önbizalmad, és szívből tudsz nevetni egy viccen. Nem lesz egyszerű eljutni arra a pontra, amikor képes vagy kimozdulni a barátnőiddel szombat este, és nem érzed úgy, hogy valami hiányzik.

És még több időbe telik, mire rájössz, hogy nem tudnád helyettesíteni őt – de ez így van rendjén.

Valójában mindig lesznek olyan emberek az életünkben, akik hiányozni fognak, és a velük kapcsolatos emlékeket nem tudjuk kitörölni a fejünkből.

Mindenkinek sikerül Kép forrása: petapixel.com

4/4 Mindenkinek sikerül

Az egyetlen dolog, amit tehetsz, hogy megpróbálsz saját magadra koncentrálni ahelyett, hogy igyekeznél minden erőddel továbblépni. Ne azt nézd, mikor érsz oda a végére; egyszerre csak egy lépésre fókuszálj.

Egy idő után pedig ez már nem is lesz probléma, mert rájössz, hogy azt a korábbi ürességet a barátaid és a családod képesek betölteni. Hogy az élet tele van szuper dolgokkal, amiket az exed nélkül is élvezni tudsz.

Nincs szükséged a továbblépésre; egyszerűen csak át kellett haladnod a fájdalmas időszakon, hogy végül eljuss egy sokkal boldogabb szakaszhoz.