Miért nem akarja megkérni a kezedet? Ezek állhatnak a háttérben

Írta: ,

Időnként úgy érezheted, a gyűrű már teljesen elértéktelenedett, hiszen nem ritka, hogy egyes párok akár néhány hónapnyi járás után eljegyzik egymást. De mi van akkor, ha ti már évek óta együtt vagytok, és még mindig késik az a bizonyos nagy előrelépés?

Mert elhitetted vele, hogy nem akarod Kép forrása: engelta.hubpages.com

1/6 Mert elhitetted vele, hogy nem akarod

Igazi pasifogó praktika, amit gyakran olvashatsz, hogy ne add ki magad túl korán, és hitesd el vele: igazából nagyon lazán veszel mindent, és nem akarsz túl komoly kapcsolatot.

Tény, hogy az enyhe távolságtartás és a szabadság iránti vágy kifejezése könnyen felébresztheti a férfiban a vadászösztönt, ám ha mégis komolyra fordulnak a dolgok, ez a taktika a hátrányodra is válhat.

Egy óvatlan pillanatban ugyanis – vagy akár direkt megtervezve – kicsúszhat a szádon, hogy te nem vagy az a tipikus „esküvős lány”.

Ezt hallva viszont a későbbiekben társaddá avanzsáló pasi attól tarthat, hogy ha megkéri a kezedet, bepánikolsz.

Ezért pedig nem is hibáztathatod, hiszen anno részletesen kifejtetted, hogy az esküvő nem a te világod.

Ő pedig nem tudhatja, hogy időközben megváltozott a véleményed

Ő nem tartja fontosnak Kép forrása: Bloglovin.com

2/6 Ő nem tartja fontosnak

Ahogy veled is előfordulhat, hogy nem tartod fontosnak a kapcsolatotok hitelesítését, úgy az is megeshet, hogy a kedvesed gondolkozik pontosan ugyanígy az esküvőkről.

Bár meglehetősen sok előnye (és persze időnként hátránya) van annak, ha kimondjátok az igent, egyesek nem feltétlenül tulajdonítanak túl nagy jelentőséget a ceremóniának.

Többen gondolják úgy, hogy az esküvő csak egy papír, felesleges pénzkidobás, és időnként sokkal kínosabb tud lenni, mintsem örömteli. Utóbbiakra inkább a férfiak asszociálnak, hiszen a haverok előtt néha még mindig ciki „papucsférjjé” válni.

Bár valószínűleg nem igazán vigasztal, mindez nem ellened, hanem a házasság intézménye ellen szól, és akadnak olyan férfiak, akik még hosszú évek után sem tudnak hivatalosan is lemondani szabadságukról.

 

Jól elvan így is Kép forrása: Twitter, ‏@_meryemakgun

3/6 Jól elvan így is

Ha minden adott a boldogságotokhoz, együtt éltek, jól érzitek magatokat a kapcsolatotokban, sokat utaztok, szórakoztok közösen, esetleg már gyermeketek is született, akkor mindketten biztosak lehettek a másik érzéseiben.

Ilyenkor könnyen előfordulhat, hogy a barátod feleslegesnek érzi a kapcsolatotok hivatalossá tételét, hiszen házasság nélkül is megoldottatok nem egy nehéz helyzetet. Lehet, hogy nem mondja ki kerek perec, de gyanakodhatsz erre a lehetőségre, ha olyasmivel példálózik, hogy „mások is együtt éltek tíz éveket, aztán a házasság után egyből szakítottak” – mintha az esküvő valamiféle átok lenne.

Ilyenkor felhozhatod, hogy ha egy hosszú kapcsolatot házasság, majd gyors válás követ, akkor ott sokkal komolyabb problémák voltak, mint amit a kívülállók láthattak, tehát nem szabad ilyen esetekből következtetni.

Rossz tapasztalatai vannak Kép forrása: engelta.hubpages.com

4/6 Rossz tapasztalatai vannak

Ez már kicsit speciálisabb eset, de könnyen előfordulhat, hogy a barátod korábbi negatív tapasztalatai miatt fél a házasságtól és az elköteleződéstől.

Ez eredhet akár egy rosszul sikerült kapcsolatból, vagy tényleges házasságból, ami csúnya válással végződött, esetleg eljegyzésből, ami után nem a tervei szerint alakultak a dolgok.

Persze a félelmek legyőzhetőek, de garantált, hogy ezúttal biztosra akar menni, és ehhez lehet, hogy nem egy, de nem is két évre van szüksége, hogy újra meghozzon egy ilyen nagy döntést. A megoldás ilyenkor szintén a beszélgetés, a kommunikáció, na és persze az, ha nem erőlteted a dolgokat.

Nehéz lehet várni, de néha muszáj és megéri, mert a megértés ilyenkor sokkal többet jelent a barátodnak, mintha érzi, hogy noszogatod és sürgeted.

Igazából nem is akar továbblépni Kép forrása: tumblr, trampled-rose

5/6 Igazából nem is akar továbblépni

A sok kifogás mellett azért akad egy jóval komolyabb tényező is, sajnos előfordulhat, hogy a kapcsolatotok milyensége miatt nem akar a kedvesed esküvőt.

Lehet, hogy nem tartja annyira komolynak a szerelmeteket, mint te, talán nem biztos benne, hogy tényleg te vagy a nagy Ő. Ha a kétségek párosulnak a korábban említett tényezők bármelyikével, akkor még nagyobb az esély arra, hogy a lánykérés ideje sosem jön el

Mindenesetre könnyen kiderítheted a háttérben álló okokat, akár már egy beszélgetés alkalmával. Bátran hozakodj elő a témával, hiszen ha ő életed szerelme, akkor nem állhat közétek se kétség, se féligazság.

Ha úgy látod, semmilyen körülmények között sem akar esküvőt – akkor sem, ha egyértelművé teszed, neked ez mennyire fontos – sajnos esélyes, hogy a valódi problémáitok jóval mélyebben gyökereznek, mint hinnéd.

6/6 Együtt jó, vagy hivatalosan?

Végül, az okok keresése mellett fontos, hogy önmagadban is mérlegelj.

Mi igazán fontos számodra?

Mindenáron szeretnél esküvőt, vagy elegendő az, hogy együtt éltek a tökéletes harmóniában?

Természetesen előbbihez is minden jogod megvan, és ha gyerekkori álmod a fehér ruha, akkor ezt a társadnak szintén tiszteletben kell tartania.

Viszont, ha a barátod egyszerűen nem akar sem eljegyzést, sem esküvőt, akkor nem feltétlenül az a megoldás, hogy kierőszakolod a lánykérést.

Valószínűleg te sem szeretnéd, ha csupán azért akarna feleségül venni, mert ez (kizárólag) neked ez fontos…Beszélni lehet, sőt kell is erről a kérdésről, de az a legjobb, ha a végső lépés megtételét rábízod a szerelmedre.

Sosem tudhatod, lehet, hogy már régóta tervezgeti a nagy napot, és éppen a legjobb lehetőségre vár…