Miért csal meg, ha szeret? Lista a valódi okokkal

Zabolai Margit
Írta: ,
Miért csal meg, ha szeret? Lista a valódi okokkal

„A férfiaknak szüksége van erre.” „Ha több/jobb lett volna otthon a szex, nem teszem meg.” „Csak szórakozás volt, nem jelentett semmit, a férfiak máshogy működnek.” Kifogást számtalant hallottunk már arra, hogy miért csalja meg a férfi azt, akit állítása szerint szeret, csakhogy a fenti állítások mindegyike csupa kamu. A psychologytoday.com terapeutája most elárulja, mik lehetnek a valódi okok.

Éretlenség

Ha valakinek még nincs elegendő kapcsolati tapasztalata, vagy egyszerűen csak nem érti, hogy a félrelépése milyen érzelmi fájdalmat okozhat a partnerének, akkor lehet, hogy azt gondolja, hogy az elköteleződés csak egy kabát, amit le- és fölvehet, ahogyan neki kényelmes.

Együtt járó problémák

A terapeuta szerint azok, akik valamilyen más problémával, például alkohol- vagy drogfüggőséggel is küzdenek, ezen a téren is hajlamosabbak hibázni, mivel ezek a problémák befolyásolják a döntéshozó-képességet.

Bizonytalanság

Ha valaki túl fiatalnak, túl idősnek, nem elég okosnak, nem elég jóképűnek, nem elég gazdagnak érzi magát egy kapcsolatban, akkor hajlamos lehet arra, hogy máshol szerezzen bizonyosságot. A félrelépés számára megerősítést jelent, ezzel hízeleg az egojának, ettől érzi úgy, hogy kívánatos, hogy akarja őt valaki, aki nem is az állandó partnere.

Vége van, 1. verzió

A félrelépő talán szeretne szabadulni a kapcsolatból, úgy érzi, ideje véget vetni neki, de nem elég bátor és egyenes ahhoz, hogy ezt megmondja a partnerének. Inkább félrelép, majd várja, hogy a dolog kiderüljön, és a párja helyette végezze el a piszkos munkát – vagyis, hogy vele szakítsanak, és ne neki kelljen szakítani.

Vége van, 2. verzió

Az előző verzióhoz hasonlóan a megcsaló szabadulni szeretne már a kapcsolatból, de addig nem, amíg az ismeretlenbe kellene mennie. Vagyis a megcsalással gyakorlatilag elkezd kiépíteni egy új kapcsolatot, amibe aztán majd egyszerűen csak átléphet a mostaniból.

Vagyaim.hu

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?