Mi a legjobb tanács, amit egy frissen szakított barátnődnek adnál?

Írta: ,

Hatalmas fájdalom és veszteség – már-már azt hiszed, örökre összetört a szíved. Ha te is épp most estél át egy szakításon, olvasd el, milyen tanácsokkal látnak el az olvasóink! Hat Bienitát kérdeztünk meg, hogy mit mondanának a legjobb barátnőjüknek, ha ő kerülne ilyen helyzetbe.

Márta (29), gyógyszerész Kép forrása: southboundd.tumblr.com

1/6 Márta (29), gyógyszerész

Bátraké a szerencse! Én évekig éltem egy olyan kapcsolatban, amiről anno szentül hittem, hogy jó. Már gyereket terveztünk, azt hittem, megállapodtam, és simán eltűrtem, hogy a pasim számára az érintés, babusgatás egy idegen dolog, holott nekem óriási szükségem van rá. Rideg volt, és egyáltalán nem mutatta ki, hogy szeret.

Aztán egyszer csak felébredtem, és rádöbbentem, hogy nekem nem ennyi jár! Én sokkal többet érdemlek, és meg is fogom találni. Így szakítottam vele, 3 hónappal később pedig megismertem a mostani pasimat, aki a lelki társam és másik felem. Ha akkor nem lépek, most egy olyan férfi mellett élnék, aki nem tud igazán szeretni.

Zsóka (28), ügyfélkapcsolati menedzser Kép forrása: ilovebangs.tumblr.com

2/6 Zsóka (28), ügyfélkapcsolati menedzser

Én minden egyes szakításnál azt mondogattam magamnak, hogy az összes ember átéli ezt, és túlteszi magát rajta – akkor miért épp én lennék az, aki beleroppan?

Ez egy helyzet, amin túl kell esni, és ez általában észrevétlenül történik meg.

Az egyik pillanatban még azt hiszed, belehalsz, a másikban pedig rádöbbensz, hogy „jé, már nem is rossz”, és az olyankor irtó jó érzés.

Addig pedig fogom a borospoharam, a fagyis kanalam, esténként így kezelem a feszültséget, vagy esetleg napestig az edzőteremben vagyok!

Adrienn (27), fodrász Kép forrása: blog.dudepins.com

3/6 Adrienn (27), fodrász

Nekem az cseng a fülembe, amit a Szex és New Yorkban hallottam: „Nagyon sokszor kell játszani ahhoz, hogy tiéd legyen a Jackpot!” És ez nagyon igaz is.

Nyilvánvaló, hogy egy kapcsolat elején azt hiszed, hogy az aktuális az igazi, hiszen minek is lennél vele, viszont amikor kiderül, hogy mégsem, csak arra kell gondolni, hogy „oké, megint egy lépéssel közelebb kerültem ahhoz, hogy megtaláljam álmaim férfiját”!

Kata (31), üzletvezető Kép forrása: bloglovin.com

4/6 Kata (31), üzletvezető

Szerintem elég nagy közhelyek azok, amiket egy frissen szakított embernek lehet mondani, de mindegyik igaz!

Hogy más utad van, mint ahogy hitted, hogy jobb minél korábban elbúcsúzni valakitől, mint sokáig húzni a dolgot, és biztosan valami jobb vár. És ezt biztosan tudom mondani.

Nekem mindig egyre jobb kapcsolataim lettek, így mostanra megtaláltam a Nagy Ő-t is!

Mesi (32), személyi edző Kép forrása: styleandcreate.com

5/6 Mesi (32), személyi edző

Hiszek a sorsban, és abban, hogy bizonyos emberek nem véletlenül kerülnek a közelünkbe, és abban is, hogy ha ki kell lépniük onnan, akkor valaki jobb lép a helyükre.

Amikor szakítasz valakivel, talán már ott toporog a küszöbödnél az, akire vágytál, és akit nem találtál meg az előző pasidban.

De az nagyon fontos, hogy minden egyes szakítás után feltedd magadnak a kérdést, hogy mit fogsz legközelebb máshogy csinálni, és mi az, amire igazán vágysz egy férfiban!

Virág (33), kutyatréner Kép forrása: blog.juliatrotti.com

6/6 Virág (33), kutyatréner

Szerintem ez az a helyzet, amikor nem szabad tanácsot osztogatni, mert mindenki csak a saját tapasztalatait mondhatja el, és abba nem lát bele, hogy pontosan mit élt át a másik a kapcsolatban.

Nem szeretném, hogy valaki miattam csináljon ezt vagy azt.

Azt viszont érdemes szem előtt tartani, hogy kár olyasmihez ragaszkodni, ami csak kárt okoz a lelkedben!”