5 mérgező viszony, amiből szinte lehetetlen kimászni – Jobb, ha elkerülöd messziről

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A mérgező viszonyokban az a közös, hogy egészen addig nem látjuk a velük járó problémákat, amíg szerelmesek vagyunk. Úgy érezzük, ez így normális. Hogy senki sem tökéletes. Hogy nem akkora a baj. Aztán szépen lassan tünedezik a rózsaszín köd, és észrevesszük, hogy a baj igenis nagy, a körülmények pedig egyáltalán nem normálisak. Mutatjuk a leggyakoribb mérgező viszonyokat, amikből egyáltalán nem könnyű kimászni!

Vannak olyan férfiak, akik azzal akarják megerősíteni pozíciójukat, vagy éppen önbizalmukat, hogy környezetüket, társaikat gyengének minősítik. Párkapcsolatban ez azt jelenti, hogy rendszeresen megkapod: semmire sem fogod vinni az életben nélküle. Úgy tesz, mintha magatehetetlen gyerek lennél, aki sem cselekedni, sem dönteni nem képes a céljaiért.

Emellé még gyakran a külsődet is minősíti, miközben elvárja, hogy úgy nézz ki, ahogy ő azt elképzelte. Mivel eléri, hogy ne legyen semmi önbizalmad, kénytelennek érzed, hogy rá hallgass, hiszen nyilván jobban tudja, mi áll jól neked… Persze, erről szó sincs, saját kicsinyessége, elégedetlensége, és megannyi rossz tulajdonsága készteti rá, hogy teljesen kiszipolyozzon.

 

A férfi, aki csak harmadiknak akar Kép forrása: dulceida.com

A szeretői viszony ma is óriási vitákat kavar az emberek között, pedig mondhatjuk, velünk egyidős a probléma. Sokan gyakorlatilag észrevétlenül keverednek bele a helyzetbe, függetlenül attól, melyik oldalon állnak.

Az biztos, hogy ez az egyik legmérgezőbb viszony, amit megtapasztalhatsz, és nem csak akkor, ha megcsalnak, hanem akkor is, ha te vagy a harmadik fél.

Sajnos gyakran megesik, hogy a férfi nem köti a nő orrára, hogy kapcsolatban él, így egészen gyanútlanul is szeretővé válhatsz. Persze, amint kiderül a dolog, sokan azonnal visszakoznak, de nem mindenki teszi meg ezt a lépést. Főleg nem akkor, ha már szerelembe esett.

Más kérdés, megéri-e küzdeni, és vajon valóságot állít-e a férfi, mikor bizonygatja, hogy igazából már nincs is együtt a barátnőjével, és maholnap szakítani fog vele...

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!