Ismerd fel a mérgező párkapcsolatot!

Király Eszter
Írta: ,

Gyáva, reménytelenül magányos és megalkuvó az, aki egy mérgező párkapcsolat kényszerkompromisszumának hamis menedékében éli ingerszegény mindennapjait. A vészcsengőt ezerszer meghúzták már odafent, mégsem csomagolunk, vagy menekülünk fejvesztve a helyszínről. Inkább érveket és ellenérveket sorakoztatunk egymás mellé, pro és kontrát, méregkeverő lakótársunk mellett, a konklúziót pedig mindig egy gyáva, egyedülléttől megriadt nyuszi vonja le, aki halálosan megrettent attól, hogy már nem egy támaszkodó párkapcsolatban kell elszívnia a másiktól az oxigént.

A mérgező párkapcsolatban valóban méregkeverők vagyunk, pusztító, toxikus liánok, amik rátekerednek a másik nyakára, és lassan, módszeresen kivégzik. Őt magát nem, de ügyesen, bűnjelek hátrahagyása nélkül kinyírjuk a szerelmet, a kezdeti lángolást, a bizalmat, a tiszteletet, a rajongást, és az őszinteséget. A szőnyeg alá söprés tudományát tanfolyamokon kellene oktatnunk.

Miért nem vagy boldog? Itt nincs helye mismásolásnak, végre nézz szembe azzal, mi okozza állandósult szorongásos tüneteidet. Lássuk, melyek egy mérgező párkapcsolat ordítóan beszédes ismérvei.

Bármilyen lelki-testi probléma esetén érzelmi támogatásért soha nem a társadhoz fordulsz, először másoknak számolsz be a helyzetről, és tőlük vársz segítséget. Bizonytalan vagy, kétségeid vannak, és fogalmad sincs, hogy eget rengető katasztrófa, halálos betegség, vagy bármilyen baj esetén, mennyire lenne ő megértő, támogató, empatikus, vagy megbízható. A társad, kirekesztve téged, a nagyobb döntéseket egyedül, tudtodon kívül hozza meg, mondván, te ehhez nem értesz. Észrevétlenül teljesen leépíti, vagy minimálisra csökkenti a támogató, szerető családi vagy baráti kapcsolataidat. Amikor helytelenítesz valamit, a döntésedet nem tiszteli, kineveti, mindenképpen meg akar győzni erőszakkal az ellenkezőjéről.

Kijelenti, hogy egy fabatkát sem érsz, egyetlen dolog miatt vagy értékelhető; ez a szex, a kinézeted, vagy, hogy pénzt hozol haza. Nem is tudsz megnevezni egyetlen tulajdonságot, vagy képességet, mellyel pozitívan befolyásolt volna, és egyetlen közös hobbira nem vetted rá az évek során, érdeklődési köröd hidegen hagyja, nincs közös, építő jellegű időtöltés, mely mindkettőtök számára öröm.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019