Mérgezően hat a kapcsolatotokra, ha nem bírjátok egymás szüleit

Nagy Niki
Írta: ,

Az anyósvicceken túllépve tényleg mérgező tud lenni egy kapcsolatra nézve az, ha nem bírjátok egymás családját – sok szituációt megnehezít az, amikor nem felhőtlen a viszony az anyósok-apósok irányába. Érdemes törekedned arra, hogy mindenki jól kijöjjön egymással, hiszen ez lenne az ideális, főleg azért, mert tényleg megmérgezheti a mindennapjaitokat az, ha komoly a konfliktus.

Egymás ellen hangolhatnak titeket

Ez persze igazán extrém eset, de előfordulhat: ha az anyósék annyira nem kedvelnek téged, vagy a te szüleid nem szeretik a párodat, megindulhat az egymás ellen uszítás, még akár ügyesen, fű alatt is.

Ha folyton azt hallod, hogy minden konfliktusban a párod a hibás, vagy ő hallja azt, hogy igenis vegye fel a kesztyűt veled szemben, az sok jóhoz nem vezet hosszú távon, még akkor sem, ha egyébként szilárd lábakon áll a kapcsolatotok.

Azt is érdemes megérteni, hogy mindenkinek fontos szerepet játszik az életében a család, és akarva-akaratlanul hallgatunk azokra, akikkel felnőttünk.

Mérgezően hat a kapcsolatotokra, ha nem bírjátok egymás szüleitKép forrása: xload/depositphotos.com

Úgy érezhetitek, hogy választanotok kell

Egy ideális világban mindenki kijön mindenkivel, a közös családi események gondtalanul telnek, és mindenki keresi mindenki társaságát. Ez azonban ritkán van így, még akkor is, ha egyébként nem nagy a konfliktus a pár egyik tagja és az egyik család között. 

Ha a párodnak folyton el kell döntenie, hogy felvállalja-e a konfliktust, vagy inkább nem tölt együtt időt a családoddal, vagy ha neked kell ilyen döntést hoznod, kialakulhat egy folyamatos feszültség azzal kapcsolatban, hogy melyik oldalra álljatok.

Ez hosszú távon nagyon megviselhet bármilyen kapcsolatot.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!