Mérgezően hat a kapcsolatotokra, ha nem bírjátok egymás szüleit

Nagy Niki
Írta: ,

Az anyósvicceken túllépve tényleg mérgező tud lenni egy kapcsolatra nézve az, ha nem bírjátok egymás családját – sok szituációt megnehezít az, amikor nem felhőtlen a viszony az anyósok-apósok irányába. Érdemes törekedned arra, hogy mindenki jól kijöjjön egymással, hiszen ez lenne az ideális, főleg azért, mert tényleg megmérgezheti a mindennapjaitokat az, ha komoly a konfliktus.

Egymás ellen hangolhatnak titeket

Ez persze igazán extrém eset, de előfordulhat: ha az anyósék annyira nem kedvelnek téged, vagy a te szüleid nem szeretik a párodat, megindulhat az egymás ellen uszítás, még akár ügyesen, fű alatt is.

Ha folyton azt hallod, hogy minden konfliktusban a párod a hibás, vagy ő hallja azt, hogy igenis vegye fel a kesztyűt veled szemben, az sok jóhoz nem vezet hosszú távon, még akkor sem, ha egyébként szilárd lábakon áll a kapcsolatotok.

Azt is érdemes megérteni, hogy mindenkinek fontos szerepet játszik az életében a család, és akarva-akaratlanul hallgatunk azokra, akikkel felnőttünk.

Mérgezően hat a kapcsolatotokra, ha nem bírjátok egymás szüleitKép forrása: xload/depositphotos.com

Úgy érezhetitek, hogy választanotok kell

Egy ideális világban mindenki kijön mindenkivel, a közös családi események gondtalanul telnek, és mindenki keresi mindenki társaságát. Ez azonban ritkán van így, még akkor is, ha egyébként nem nagy a konfliktus a pár egyik tagja és az egyik család között. 

Ha a párodnak folyton el kell döntenie, hogy felvállalja-e a konfliktust, vagy inkább nem tölt együtt időt a családoddal, vagy ha neked kell ilyen döntést hoznod, kialakulhat egy folyamatos feszültség azzal kapcsolatban, hogy melyik oldalra álljatok.

Ez hosszú távon nagyon megviselhet bármilyen kapcsolatot.