Menekülj, ha ezt az 5 dolgot látod a pasi közösségi oldalán!

Írta: ,

A közösségi média óriási előnye, hogy már gyakorlatilag minden és mindenki leellenőrizhető általa – ez persze hátrány is lehet, ha rólad van szó. Az mindenesetre biztos, hogy ha ismerkedés, flörtölés fázisba léptek egy pasival, akkor te is örömmel csekkolod az oldalát. De mik azok az árulkodó jelek, amik láttán inkább menekülj?

Mindent megoszt magáról Kép forrása: theeverygirl.com

1/5 Mindent megoszt magáról

Nem éppen felnőtt viselkedésre enged következtetni, ha mindig mindent posztol magáról, és ehhez ki is aknázza a közösségi média összes lehetőségét (pl. rengeteg hashtaget használ, akár olyanokat is, amik nem tartoznak a fotóhoz).

Ez csak egyszerű lájk gyűjtögetés, illetve némi extra figyelem iránti igény, amit valószínűleg te nem akarsz tovább ápolgatni egy komolyra forduló kapcsolatban.

Bizonyára azt sem szeretnéd, hogy az első vitátok azonnal a hírfolyamban landoljon, vagy az étteremben az első dolga az legyen, hogy feltölt egy fotót a vacsorájáról… Ha mániákus megosztóval van dolgod, ezekkel a körülményekkel garantáltan számolhatsz.

Túl sok nővel veszi magát körül Kép forrása: annapolisandcompany.com

2/5 Túl sok nővel veszi magát körül

Nincs ezzel baj, amíg szingli, de azért van egy bizonyos határ, ami ebben az esetben is okot adhat az aggodalomra.

Ha egy pasi állandóan más csajokat lájkol, önfeledten írogat nekik, és mindenhova odabök egy-egy kedves hozzászólást, akkor jó esély van rá, hogy ez a későbbiek folyamán sem fog változni.

Sőt, még valószínűleg te leszel a hibás, amiért korlátozni akarod, hiszen ő csak levelezget, semmi mást nem csinál… Még, ha így is van, egész biztosan idegesíteni fog, ha a hírfolyamod azzal lesz tele, hogy ő vadidegen, félmeztelen nőknek bókol.

Ez egyrészt szánalmas próbálkozásnak hat, másrészt érthetetlen akkor, ha az ember kapcsolatban él.

Ha túlságosan bájgúnár, vagy hímsoviniszta Kép forrása: stylishwife.com

3/5 Ha túlságosan bájgúnár, vagy hímsoviniszta

Egyik véglet sem szerencsés, és arra is jó esély van, hogy te sem szeretnél egy olyan férfival együtt élni, aki ezeket a nézeteket vallja, gyakorolja.

A bájgúnár magatartás ugyan egy ideig még hízelgő is lehet, hosszútávon meglehetősen zavaró, ha neked kell magadra vállalnod a férfias szerepeket is, mert a partnered a kedveskedésen túl másra nem igazán képes (viszont azt mindenkivel szemben gyakorolja). A másik végletet támogatók túl sokat gondolnak saját magukról, miközben a nőket lenézik – pl. azzal, hogy tárgyiasítják őket, vagy úgy vélik, kizárólag a konyhában a helyük.

Ha ilyesmit találsz a megosztásai, kommentjei között, akkor ne is gondolkozz azon, érdemes-e vele tervezned.

 

Ha erőszakos dolgokat oszt meg

4/5 Ha erőszakos dolgokat oszt meg

Bár a közösségi média megpróbál védekezni ez ellen, még mindig óhatatlanul bekerülnek olyan videók és képek az oldalakra, amik egyértelműen nem oda valóak. Ezeket a legtöbb ember egyszerűen figyelmen kívül hagyja, vagy felháborítónak titulálja, de az eszébe sem jut, hogy megossza, ezzel is tovább gyarapítsa a nézettségét.

Emiatt intő jel, ha a te kiszemeltednek más sincs az oldalán, mint verekedés, mások megalázása, vagy éppen fajgyűlölettel kapcsolatos monológok.

Aligha szeretnél olyasvalakivel hosszan tervezni, aki élvezettel nézi az erőszakot, vagy annyira szemellenzős, hogy rasszista alapelveket vall.

 Helyesírási hibákkal van tele az oldala Kép forrása: yoda070.tumblr.com

5/5 Helyesírási hibákkal van tele az oldala

Sokak számára ez nem alapvető szempont, és nem is azt mondjuk, hogy kizárólag ez alapján dönts. De mégis, a fogalmazáskészség, a helyesírás az alapvető műveltség része, és sokat elárul valakiről az, hány hibával tud leírni egy mondatot.

Ha iszonyúan szemet szúró ennek a tudásnak a hiánya, akkor azért érdemes két lépést hátrébb állnod, és újra átgondolnod, mennyire passzoltok egymáshoz, mennyire tudtok hosszútávon jó csapatot alkotni.

Ez a hiányosság sajnos az élet sok területén megbosszulhatja magát, és nagyon kiábrándító tud lenni, ha pl. egy közös ügyintézésnél problémát okoz.