Ahogy a szerelmet éreztetjük egymással - Te melyik szeretetnyelvet beszéled?

Kerekes Vivien
Írta: ,

Tudtad, hogy a világon ötféle szeretetnyelvet különböztetünk meg? A fogalom megalkotója, Gary Chapman úgy vélte, minden embernek van egy, amivel kifejezi az érzéseit, és ha egy kapcsolaton belül a két félnél ez nem egyezik meg, hosszú távon nem tudnak együtt maradni. De vajon nektek mi a szeretetnyelvetek?

Mi is az a szeretetnyelv? Kép forrása: indiaearl.com

A szakértő szerint minden embernek van egy szeretetnyelve, amin a leginkább ki tudja fejezni az érzéseit, és egy másodlagos, amit szintén gyakran használ.

Ha két olyan személy találkozik egymással, akiknél ez megegyezik, kialakul köztük a kommunikáció, majd a szerelem is.

Chapman úgy vélte, hogy a kapcsolatokon belüli félreértések, csalódások mind azért alakulnak ki, mert a felek nem egymás szeretetnyelvén beszélnek, nem tudják igazán megérinteni a másik lelkét; mintha az egyikük angolul, a másikuk pedig németül beszélne, és egyszerűen nem tudják lefordítani a szavakat.

Ezért fontos, hogy olyan partnert találjunk, akivel ugyanúgy fejezzük ki az érzéseinket. Nézzük csak, milyen szeretetnyelveket különböztetünk meg!

Akik ezt a nyelvet beszélik, leginkább szavakkal fejezik ki, milyen érzések kavarognak bennük, és ugyanezt várják el a másik féltől is.

Ők azok, akiknek mindennél többet jelent egy "szeretlek", és a bókokat nem csak megköszönik, hanem meg is jegyzik.

Ha boldogok, azt nem tartják magukban, hanem ténylegesen ki is mondják, hogy a másikkal is éreztessék ezt.

Számukra a szavak a legértékesebbek, épp ezért, ha a partnerük elfogadhatatlan stílusban beszél velük, vagy sértő kifejezéseket használ, az mély sebeket hagy bennük.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba