4 tanács, hogy megússz egy mérgező párkapcsolatot

Írta: ,

A legegyszerűbb módja annak, hogy megszabadulj egy mérgező párkapcsolattól az, ha tudod, hogyan kerüld el, vagy kerülj ki belőle. Szóval ha kész vagy rá, hogy letöröld az arcodról az újra és újra lesírt sminket és továbblépj, akkor olvasd el ezt a néhány egyszerű tanácsot, hogy ismét a boldog önmagad lehess.

Ahhoz, hogy meg tudd magadnak magyarázni, hogy miért is vagy benne egy számodra káros és boldogtalan kapcsolatban, áss egy kicsit mélyebbre. Próbáld meg megtalálni a lelkedben azt, amiért például egy olyan férfival vagy együtt, aki folyton megbánt vagy megcsal. Az önanalízis ilyenkor nagyon fontos. Gondold végig, hogy milyen mintát láttál otthon gyermekkorodban és milyen szokásokat hozol magaddal.

Fontos tudnod, hogy ezért viselsz-e el ilyen dolgokat, vagy egy régi rossz élmény miatt esetleg kevés az önbizalmad és azt hiszed, hogy neked jobb úgyse jár? Mert ez nem így van! Mindenen lehet változtatni. Az első és legfontosabb dolog, hogy fordíts arra időt és energiát, hogy magadat tudd becsülni és értékelni – ha ezzel megvagy, jöhet a következő lépés.

Nyílj meg Kép forrása: tumblr, thatkindofwoman

Ha már az önvizsgálat végére értél, a következő lépés a kommunikáció. Ne félj az érzéseidről beszélni.

Valószínűleg nehéz lesz először így megnyílnod, de ha tudod, hogy mi a probléma gyökere, akkor könnyebb lesz azt megoldani, vagy véget vetni neki.

Az, hogy tudj beszélni azokról a dolgokról amik zavarnak, amiket elvársz, vagy amik nagyon bántják a lelked, csak felgyorsítják azokat a folyamatokat, amik a helyes útra fognak terelni. Másrészt pedig sokat segít abban, hogy egy új kapcsolatnál ne eshess ugyanabba a hibába. Ha jól kommunikálsz önmagadról és önmagaddal, könnyen kiszűrheted azt, aki nem hozzádvaló és egyszerűbben megtalálhatod azt, aki igen.