Mégis számít a méret? 5 tény, amit el kell fogadnod a szeretkezéssel kapcsolatban

Kovács Andrea
Írta: ,
Mégis számít a méret? 5 tény, amit el kell fogadnod a szeretkezéssel kapcsolatban

Mintha még a csapból is szex folyna – de hiába, ha továbbra is rengeteg tévhit kering róla a köztudatban! Pontokba szedtük a legfontosabb összefüggéseket, amelyek igencsak árnyalják a testiségről alkotott képet. 

Sok nő érez közben fájdalmat

A szex ideális esetben gyönyörű és tökéletes élmény.

Gyakran előfordul azonban, hogy fizikai fájdalom kíséri: az amerikai National Survey of Sexual Health and Behavior kutatás eredményei szerint a nők csaknem harmada érzett fájdalmat a legutóbbi aktus idején.

A szakértők feltételezése szerint azonban a kellemetlenségek nagy része elkerülhető lenne, ha a párok több időt szánnának az előjátékra, illetve gondot fordítanának a síkosító használatára is.

Amennyiben te is az érintettek közé tartozol, mielőbb keresd fel a nőgyógyászodat, hogy kiderüljön, nem valamilyen egészségügyi probléma tünete-e a dolog.

Számos esetben egyébként pszichés tényező áll a háttérben, aminek a megoldása a síkosítónál jóval összetettebb – ám sohasem lehetetlen!

Beszélni kell róla

Olyan, mintha mindenhol folyton a szexről lenne szó – mégis aránylag kevés a róla szóló értelmes diskurzus.

Hiába élünk a huszonegyedik században, a szégyenérzet még mindig megakadályozhatja, hogy a legfontosabb kérdéseidre választ kapj.

A félretájékoztatásnak, valamint a tévhiteknek sajnos beláthatatlan következményeik lehetnek, amelyek hátrányosan befolyásolják a testi-lelki épségedet.

A szexualitás fontos szerepet játszik a párkapcsolatban és az egyén életében, semmi szükség tehát arra, hogy tabuként kezeld.

Persze, ez korántsem a szaftos részletek megvitatását jelenti, hanem inkább egyfajta egészséges nyitottságot a téma iránt.

Vagyaim.hu Black Friday

Fókuszban

Egy bevált módszer, amivel nyugodtan aludhatsz a megfázás alatt

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!