5 jel, hogy megingott a házasságod – Ezt teheted, hogy helyrehozd

Sándor Alexandra
Írta: ,
5 jel, hogy megingott a házasságod – Ezt teheted, hogy helyrehozd

Dobpergés és trombitaszó: időnként minden házasság meginog. Többé vagy kevésbé, gyakrabban vagy ritkábban, de ez az emberi kapcsolatok természetéből adódóan bekövetkezik. Nem érdemes letagadni. Inkább vedd észre, ha baj van, és próbáljátok közös erővel megoldani!

Sosem veszekedtek

Mindenki azt hiszi, hogy a veszekedés a válság jele. Pedig nem. A viták abbamaradása sokkal aggasztóbb jel, mint az alkalmankénti tányérdobálás. 

A csetepaté ugyanis bensőséges kommunikációs forma: olyan értelemben, hogy amikor ordibáltok, a figyelmetek száz százalékát a másikra irányítjátok. Egy házasságban tehát a kötődés mélyítésének egyik legfontosabb eszköze a konfrontáció megélése. 
 
Ennek a hiánya arra utalhat, hogy kezdtek eltávolodni egymástól. Az első lépés az újbóli közeledés felé, hogy leültök megbeszélni a problémákat. Veszekedés lesz belőle? Már tudod, hogy nem baj…
Eltérő időpontban bújtok ágyba

Tudod, hogy megy ez… egyszerűen elfáradtál, és mielőbb pihenésre van szükséged. A férjed pedig még friss és üde, tehát esze ágában sincs durmolni.

Vagy éppen fordítva: te még javában netezgetsz, amikor ő már rég húzza a lóbőrt

De tényleg akkora probléma lenne…? Ha gyakran előfordul, akkor sajnos igen. Három dolog történik ugyanis, ha elcsúszik egymástól az alvási időintervallumotok.
 
Az első, hogy kimaradnak az elszunnyadás előtti meghitt beszélgetések. A második, hogy nem összebújva zárjátok a napot, amiből következik a harmadik… hogy lepedőgyűrés sincs.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv