Megcsalt a párod? 5 alapvető lecke, amit ebből tanulhatsz

Sándor Alexandra
Írta: ,

„A másik hűtlensége olyan volt számomra, mint a végtelen önbizalomhiány és a meg-nem-felelés érzésének forrása. Mintha a történtek elválasztottak volna a valódi, önfeledt, gondtalan énemtől” – emlékszik vissza Garrett Paknis színész-újságíró, aki ma már másképpen látja a dolgokat. Veled is megosztja, hogyan!

Semmi sem csak rólad szól

„Az emberek egy csomó okból kifolyólag csalhatják meg a párjukat, tehát ennek semmi köze a személyiségvonásaidhoz, illetve azokhoz, amelyek szerinted hiányoznak belőled.

A hűtlenek és a hazudozók többnyire a saját keserű világukban vergődnek, amit észre kell venned. A hiba nem a te készülékedben van, hanem az övékben” – vallja Garrett.


Szerintünk: A hűtlen férfi és a hűtlen nő – a megcsalás lélektana


Persze, ez nem azt jelenti, hogy ne lenne szükség némi önvizsgálatra és visszatekintésre, ha ilyesmi történik.

Aligha szerencsés azonban túlzásba vinni az önanalízist, és arra a következtetésre jutni, hogy bizonyára a harmadik fél mellmérete miatt történt az egész.

Hasonló a hasonlónak örül

„Hogyan is bánhatna valaki tiszteletteljes őszinteséggel, ha képtelen vagy ugyanilyen érzésekkel pillantani a tükörbe?

A hűtlenség akár áldás is lehet, mert figyelmeztet, hogy inkább olyan párkapcsolatnak lenne helye az életedben, amilyet megérdemelsz.

Nem pedig olyannak, amelyik rombolja az önbizalmadat” – vélekedik Garrett.

Ne feledd, hogy a színtiszta szeretet szeretetet vonz, a nyomor pedig nyomort. Így ha alapjáraton pocsékul érzed magad, ne csodálkozz rajta, amikor ugyanezt a tapasztalatot éled meg a párkapcsolatodban.

Tegyél rendet magadban, és dönts okosan!