Megcsalt! Jobb tudni vagy inkább éljünk hazugságban?

Írta: ,

A párkapcsolatokban az egyik legnagyobb dilemmát az okozza, mit tegyünk akkor, ha a párunk megcsalt vagy esetleg mi magunk követtünk el hűtlenséget. Jó-e egyáltalán az, ha bevalljuk a párunknak vagy érdemes inkább hallgatni és nem okozni neki fájdalmat? Ezekre kerestük a válaszokat!

Inkább hallgatni? Kép forrása: feedfad.com

A hűtlenség elkövetése után, még mielőtt bármit is tennél vagy mondanál, mindenképp mérlegelj. Gondold át alaposan, miért is csaltad meg valójában a párodat.

Hiányzik valami a jelenlegi kapcsolatodból? Esetleg csak egy botlás volt, semmit sem jelentett?

Párkapcsolati szakértők szerint csakis egyetlen esetben jöhet szóba a hallgatás, mégpedig akkor, ha őszintén megbántuk, amit tettünk, szeretjük a párunkat és biztosak vagyunk benne, hogy soha többé nem fog előfordulni.

Ha jól tudjuk, vallomásunkkal mélységesen megbántanánk a párunkat, együtt tudunk élni a lelkiismeret-furdalással és készek vagyunk tenni azért, hogy a kapcsolatunk újra helyrejöjjön.

 

Ha rákérdez… Kép forrása: feedfad.com

Abban az esetben azonban, ha a párunk megsejti a hűtlenségünket, a szemünkbe néz és megkérdezi, megcsaltuk-e, nincs min gondolkodni, a válasz teljesen egyértelmű: nem szabad hazudni, el kell mondanunk neki az igazat.

Ha nem vagyunk őszinték a párkapcsolatunkban, akkor az fabatkát sem ér.

Más dolog hallgatni egy botlásról és tenni azért, hogy rendbe jöjjön a kapcsolatunk és igyekezni, hogy soha ne forduljon elő ilyesmi, mint nem mondani igazat annak, akit társul választottunk magunknak.