Megcsalt! Jobb tudni vagy inkább éljünk hazugságban?

Írta: ,

A párkapcsolatokban az egyik legnagyobb dilemmát az okozza, mit tegyünk akkor, ha a párunk megcsalt vagy esetleg mi magunk követtünk el hűtlenséget. Jó-e egyáltalán az, ha bevalljuk a párunknak vagy érdemes inkább hallgatni és nem okozni neki fájdalmat? Ezekre kerestük a válaszokat!

Inkább hallgatni? Kép forrása: feedfad.com

1/4 Inkább hallgatni?

A hűtlenség elkövetése után, még mielőtt bármit is tennél vagy mondanál, mindenképp mérlegelj. Gondold át alaposan, miért is csaltad meg valójában a párodat.

Hiányzik valami a jelenlegi kapcsolatodból? Esetleg csak egy botlás volt, semmit sem jelentett?

Párkapcsolati szakértők szerint csakis egyetlen esetben jöhet szóba a hallgatás, mégpedig akkor, ha őszintén megbántuk, amit tettünk, szeretjük a párunkat és biztosak vagyunk benne, hogy soha többé nem fog előfordulni.

Ha jól tudjuk, vallomásunkkal mélységesen megbántanánk a párunkat, együtt tudunk élni a lelkiismeret-furdalással és készek vagyunk tenni azért, hogy a kapcsolatunk újra helyrejöjjön.

 

Ha rákérdez… Kép forrása: feedfad.com

2/4 Ha rákérdez…

Abban az esetben azonban, ha a párunk megsejti a hűtlenségünket, a szemünkbe néz és megkérdezi, megcsaltuk-e, nincs min gondolkodni, a válasz teljesen egyértelmű: nem szabad hazudni, el kell mondanunk neki az igazat.

Ha nem vagyunk őszinték a párkapcsolatunkban, akkor az fabatkát sem ér.

Más dolog hallgatni egy botlásról és tenni azért, hogy rendbe jöjjön a kapcsolatunk és igyekezni, hogy soha ne forduljon elő ilyesmi, mint nem mondani igazat annak, akit társul választottunk magunknak.

3/4 Akik bevallották

Vannak, akik utólag visszatekintve hálásak azért, mert párjuk bevallotta az igazat vagy ők maguk mondták el szerelmüknek tettüket.

„Bár abban a pillanatban nagyon fájt, utólag hálás vagyok Eszternek, amikor bevallotta, hogy megcsalt. A kapcsolatunk már régóta megromlott, csak szenvedtünk egymás mellett, így ez segített eldönteni a kérdést. Szakítottunk és hamarosan újra ránk talált a boldogság más-más oldalán.” – meséli Balázs (29).

„Egyáltalán nem bántam meg, hogy annak idején bevallottam Krisztiánnak, hogy lefeküdtem valakivel. Egy botlás volt, amit nagyon-nagyon megbántam és borzasztó lelkiismeret-furdalásom volt, míg el nem mondtam neki. Elképesztő megkönnyebbülést éreztem akkor és bár nagyon rosszul esett neki, amit tettem, végül megbocsátott nekem, és azóta össze is házasodtunk. ” – mondja Andrea (26).

 

Ha már kiderült

4/4 Ha már kiderült

Ha már megtörtént a vallomás, jöhet a még nehezebb rész: túlélhet egy kapcsolat egy hűtlenséget? Örökre elveszett a bizalom vagy a szerelem mindent legyőz és újra minden a régi lehet?

Ami biztos, ha szeretnétek megmenti a kapcsolatotokat, nagyon sokat kell, hogy beszélgessetek.

Tegyétek fel egymásnak a kérdéseket: mi vezetett a botláshoz? Egyáltalán meg akarjátok még menteni a kapcsolatotokat? Mit tehettek azért, hogy kilábaljatok ebből a hullámvölgyből?

Hogy ezek kiderüljenek, időre lesz szükségetek. Biztosan nagyon nehéz időszak lesz, de ha szeretitek egymást, akkor talán érdemes egy újabb esélyt adni kettőtöknek és tiszta lappal újra kezdhetitek. Bárhogyan is döntötök, arra mindenképp ügyeljetek, hogy a lehető legkevésbé sérüljetek.