Megcsalt! Jobb, ha bevallja vagy inkább éljünk hazugságban?

Balatoni Dóra
Írta: ,
Megcsalt! Jobb, ha bevallja vagy inkább éljünk hazugságban?

Kép forrása: nd3000/depositphotos.com

A párkapcsolatokban az egyik legnagyobb dilemmát az okozza, mit tegyünk akkor, ha a párunk megcsalt vagy esetleg mi magunk követtünk el hűtlenséget. Jó-e egyáltalán az, ha bevalljuk a párunknak vagy érdemes inkább hallgatni és nem okozni neki fájdalmat? Ezekre kerestük a válaszokat!

Vannak, akik utólag visszatekintve hálásak azért, mert párjuk bevallotta az igazat vagy ők maguk mondták el szerelmüknek tettüket.

„Bár abban a pillanatban nagyon fájt, utólag hálás vagyok Eszternek, amikor bevallotta, hogy megcsalt. A kapcsolatunk már régóta megromlott, csak szenvedtünk egymás mellett, így ez segített eldönteni a kérdést. Szakítottunk és hamarosan újra ránk talált a boldogság más-más oldalán.” – meséli Balázs (29).

„Egyáltalán nem bántam meg, hogy annak idején bevallottam Krisztiánnak, hogy lefeküdtem valakivel. Egy botlás volt, amit nagyon-nagyon megbántam és borzasztó lelkiismeret-furdalásom volt, míg el nem mondtam neki. Elképesztő megkönnyebbülést éreztem akkor és bár nagyon rosszul esett neki, amit tettem, végül megbocsátott nekem, és azóta össze is házasodtunk. ” – mondja Andrea (26).

 

Ha rákérdez… Kép forrása: feedfad.com

Abban az esetben azonban, ha a párunk megsejti a hűtlenségünket, a szemünkbe néz és megkérdezi, megcsaltuk-e, nincs min gondolkodni, a válasz teljesen egyértelmű: nem szabad hazudni, el kell mondanunk neki az igazat.

Ha nem vagyunk őszinték a párkapcsolatunkban, akkor az fabatkát sem ér.

Más dolog hallgatni egy botlásról és tenni azért, hogy rendbe jöjjön a kapcsolatunk és igyekezni, hogy soha ne forduljon elő ilyesmi, mint nem mondani igazat annak, akit társul választottunk magunknak.

Legolvasottabb cikkek

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Vagyaim.hu

Fókuszban

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell