Megcsalás után újrakezdeni? Meglepően őszinte történetek

Kovács Andrea
Írta: ,
Megcsalás után újrakezdeni? Meglepően őszinte történetek

Kép forrása: India Earl Photography

Egy párkapcsolatban rengeteg hullámvölgy van, a problémák közül pedig talán a megcsalás a legkonkrétabb, amit nemcsak megtapasztalni lehet, de felhánytorgatni, megbosszulni – és persze megbocsátani is. Azt pedig a Szex és New York óta tudjuk, hogy akár az újrakezdés mérföldkövét is jelentheti, persze, a való életben nem mindig megy ez olyan egyszerűen – húsvér nők vallomásai következnek.

Zsófi (27), könyvelő Kép forrása: stylemepretty.com

10 év párkapcsolat és a kislányunk megszületése után döntött úgy a párom, hogy unalmas vagyok. Elhanyagoltnak érezte magát, és ahelyett, hogy beszéltünk volna a problémákról, inkább másnál keresett vigaszt.

Néhány napon belül meg is bánta a dolgot, és én megbocsátottam, de egyszerűen nem tudom elfelejteni… Sajnos nem tudtuk igazán megbeszélni, ami főleg az ő hozzáállásán múlt, inkább a struccpolitikát választotta – ha nem beszélünk róla, akkor nincs is probléma.

Az eset már lassan két éve történt, de úgy érzem, a mai napig nem sikerült feldolgoznom, és a teljes bizalmamat soha nem fogja már visszanyerni…

Amióta az eszemet tudom, együtt vagyunk a pasimmal, mondhatni együtt nőttünk fel. Nem mondnám, hogy tündérmesébe illően indult a kapcsolatunk, szinte a kezdetektől fogva voltak súrlódások, valamiért mégsem jutottunk el soha a szakításig, viszont mindkettőnknek voltak kerülőútjai… A barátnőim folyamatosan azzal noszogattak, hogy hagyjam végre ott, de sosem éreztem elég erőt magamban ehhez, kerestem a kifogásokat, és igazából mindezek ellenére szerettem is.

Aztán ahogy idősebbek lettünk, mindketten lenyugodtunk, és bár a megcsalások sosem lettek tisztázva kettőnk között, valahogy hallgatólagosan is megállapodtunk abban, hogy új alapokra helyezzük a kapcsolatot, és az utóbbi néhány évben egyikünk sem kacsingatott félre. Elkezdtünk a gyerektémára koncentrálni, ami sajnos nem ment zökkenőmentesen, de nemrég megszületett a kisfiúnk, és most nagyon boldogok vagyunk.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba