5 fajta ember, aki a pszichológusok szerint hajlamos a megcsalásra

Írta: ,

Valami nincs rendjén, ha egyáltalán felmerül benned, hogy egy monogám kapcsolatban többen vagytok, mint kellene. Akár kettőtökkel nem stimmel valami, akár csak a bizalmon kellene még egy kicsit dolgozni, a következő összefüggéseket nem árt ismerni…

A Facebook-függő

A Cyberpsychology, Behavior and Social Networking című szakfolyóiratban megjelent kutatási eredmények alapján „minél gyakrabban twitterezik valaki, annál nagyobb esélye van a megcsalásból, szakításból vagy válásból eredő párkapcsolati konfliktusra”.

Érdekes, hogy a románc időtartama egyáltalán nem számított: ugyanúgy érintettek voltak a néhány hetes gerlepárok, mint az évtizedek óta házasok.


Tudtad? 5 jele annak, hogy a párod megcsal a Facebookon


Noha hazánkban a csiripelős közösségi oldal kevésbé népszerű, mint az Egyesült Államokban, korábbi tanulmányok szerint hasonló hatás figyelhető meg a Facebook tekintetében is.

A 9-esre végződő korú férfi

A szakértők az Ashley Madison nevű társkeresőn gyűjtött adatok elemzésekor arra a következtetésre jutottak, hogy aránytalanul sok felhasználó kerül ki a 29, 39, 49 és 59 esztendős pasik közül.

Nem nehéz kitalálni, milyen okot feltételeznek a szakemberek az összefüggés mögött: a mérföldkőnek számító születésnaphoz közeledő férfiak „bepánikolnak”, egyfajta válságot élnek meg.

Eszükbe juthat, hogy „eleget éltek-e”, elég tapasztalatot gyűjtöttek-e, s nem akarnak lemaradni az általuk sejtett mércétől.