Ilyen átélni egy megcsalást a digitális világ korában

Szirák Viki
Írta: ,

Ha van valami, ami sosem változik a párkapcsolatok világában, az az, hogy a megcsalás mindig is nagyon fájdalmas volt, és örökké az is marad. Hatalmas lelki sérülést okozhat az, ha valakivel hűtlen a párja; nem csak a jelenlegi kapcsolatod szenved törést és ér véget, de a későbbiekben sem tudsz megbízni másokban. A digitális világban pedig a megcsalás még elviselhetetlenebb lett, mint valaha!

Ha megtapasztaltad már, milyen érzés a megcsalás, valószínűleg élesen élnek még benned az emlékek. Először csak a gyanakvás üti fel a fejét, és egy apró jel miatt elkezdesz azon morfondírozni, hogy talán a pasidnak van valakije. Elég egy óvatlan elszólás, ami arra utal, hogy valakivel találkozott ebédidőben, vagy egy gyakran rezgő telefon, és neked máris megérzéseid támadnak.

Eleinte még bűntudatod van, hogy ilyet feltételezel, sőt, megpróbálod meggyőzni magad, hogy szimplán csak paranoiás vagy. De az ember nem tud szabadulni a kételyektől, ha pedig bebizonyosodik a megcsalás ténye, egy világ dől össze benned.

Egy új kolléganő, akivel sokat dolgozott együtt. Egy lány, aki az étteremben dolgozik, ahol mindig ebédel. Egy régi ismerős, aki nemrég lett szingli, és ráírt a születésnapján. A lista hosszan folytatódhat arról, ki az a bizonyos harmadik fél, aki szerepet játszott abban, hogy ennyire összetörjön a szíved. Ráadásul a modern világban, amikor mindenki fent van a Facebookon és egyéb közösségi oldalakon, elkerülhetetlen, hogy előbb-utóbb ne tévedj fel a lány adatlapjára...

Ilyen átélni egy megcsalást a digitális világ korában

Nehéz továbblépni a 21. században

És ettől olyan borzalmasan nehéz átélni egy megcsalást a 21. században. Mert onnantól kezdve, hogy megtudod, mi történt, és azt is, hogy kivel, rögtön beindul benned a késztetés. Tudod, hogy csak jobban fog fájni, és hibát követsz el, de az érzelmi vihar kellős közepén nehéz józan ésszel gondolkodni. Ezért aztán biztos, hogy megkeresed azt a lányt a neten, és alaposan végignézed az összes fotóját. Először csak látni akarod, pontosan ki az a személy, akit ismeretlenül is annyira utálsz, és igyekszel hibákat találni benne. Majd átelemzed azokat a jeleket, amiket észre kellett volna venned; hogy a (most már csak) volt pasid belájkolta a profilképét, sőt még kommentálta is. Hogy nem láttad előre?

Először azt gondolod, hogy ennyi elég is volt, megkaptad a tiszta képet arról, ki a harmadik fél, és ezzel végre lezártnak tekintheted a dolgot. De ez csak ideig-óráig elegendő.

Ahogy telnek a napok, felvillan benned a gondolat, hogy miközben te itt szenvedsz, az exed nemhogy nincs maga alatt, de biztosan ezzel a lánnyal van most is. Hogy az egyszeri megcsalás párkapcsolattá avanzsál közöttük, ezért újra és újra visszatérsz a lány profiljára, hogy erre utaló jeleket találj.

Lelkileg nehezebb felállni

Az önbizalmad természetesen alaposan megszenvedi ezt az időszakot. Mert szinte mindegy, hogy ki a harmadik fél a kapcsolatban, biztos, hogy folyamatosan magadhoz kezded őt hasonlítani. Ha látsz róla egy menő fotót, amint épp a tengerparton nézi a naplementét, szinte utálod őt, és egyúttal saját magadat; mert a hűtlenség lerombolta az önbizalmadat, és meg vagy győződve arról, hogy ő sokkal jobb nálad. Ez a szakasz nem fog elmúlni egyik napról a másikra, ha továbbra is tudni akarod, mi történik a számodra ismeretlen lány életében. A továbblépés akkor kezdődik meg, ha végre képes vagy elengedni ezt az utolsó szálat is, ami az exedhez köt, és elfogadod, hogy az online követéssel nem tudsz kihatással lenni az életére. Nem tudod befolyásolni, hogy összejön-e a volt pasiddal vagy sem; de ha mindezt követed, az a saját boldogságodat teszi tönkre.

A digitális világban történő megcsalás mindennél fájdalmasabb, ennek kiheverése pedig több időt vesz igénybe, mint korábban valaha. Épp ezért te vagy az egyetlen, aki dönthet a saját életéről, és mondhatja azt, hogy "tovább lépek".

Ilyen átélni egy megcsalást a digitális világ korában

Képek forrása: pexels.com

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019