A vágyon túl: a megcsalás 4 valódi oka, amiről kevesen beszélnek

Gerber Petra
Írta: ,
A vágyon túl: a megcsalás 4 valódi oka, amiről kevesen beszélnek

Kép forrása: unsplash.com

A megcsalás az egyik legtöbbet emlegetett téma, hiszen mind tudni szeretnénk, vajon mi lehet az oka. A nők viszonylag ritkán hivatkoznak arra, hogy leküzdhetetlen szexuális vágyat éreztek volna valaki iránt, náluk inkább az érzelmek dominálnak - ettől függetlenül ők is követnek el ilyenfajta szerelmi árulást. A srácok esetében nagyon domináns a szexuális vonzalom, de legtöbb esetben ennél sokkal mélyebb okok állnak a háttérben.

A szexuális vonzalom Kép forrása: unsplash.com

Egy, a témában készült kutatásból egyértelműen kiderült, hogy a férfiaknál jelentősen többször szerepel a megcsalás okai között a szex, mint a nőknél.

Vagyis a félrelépés hátterében gyakran nem más áll, mint, hogy a srácok keveslik az együttlétek számát/minőségét a párkapcsolat során. Nem feltétlenül van tehát arról szó, hogy a szerelem elmúlt, inkább a szexuális kiélés hiányzik gyakran a férfiaknak. Ezen persze lehet javítani, ám ahhoz kölcsönös őszinteségre és megoldani akarásra van szükség.

Egy friss kapcsolatban még izzik a szenvedély, ez azonban az idő elteltével mérséklődik, intimitás híján pedig nem lehetetlen a félrelépés. A jó hír az, hogy időben kommunikálva egymás felé a problémát, és figyelembe véve egymás érzelmeit, helyreállítható az ágyban és azon kívül is a szenvedély.

Magányosan egy párkapcsolatban Kép forrása: gramunion.com

Ez sokak számára ismerős helyzet lehet: a felek bár még együtt élnek, de valójában magányosan érzik magukat a kapcsolatban.

Már nem szerveznek közös programokat, kevés az együtt töltött minőségi idő, a napok egyre szürkébbek és a kapcsolat elején még meglévő izgalom átcsap unalomba és magányba.

A fásultság pedig valódi kapcsolatgyilkos tud lenni, ráadásul éppen ilyenkor szokott felbukkanni az a bizonyos harmadik fél.

Ám, ha időben felismeritek a problémát, akkor akár tenni is tudtok ellene.

 

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján