Miért bocsátanak meg könnyebben a nők? Emiatt nézik el a hűtlenséget olyan sokan

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Miért bocsátanak meg könnyebben a nők? Emiatt nézik el a hűtlenséget olyan sokan

Kép forrása: unsplash

Rengeteg kapcsolatnak egy félrelépés tesz pontot a végére, és nem csak azoknak, amik aktuálisan még komolytalanok – a hűtlenség éppúgy jellemző lehet az évtizedekig tartó házasságokban. Ám készült egy olyan kutatás, ami rávilágított arra, hogy a nők sokkal békülékenyebbek, mint a férfiak, akik jellemző módon azonnal szedik a sátorfájukat, ha hűtlenség áldozatai lesznek. De miért?

A kutatást ezúttal nem tudósok végezték, hanem ügyvédek, akik a családjogokra és a válásra szakosodtak. A felmérésük alapján arra jutottak, hogy alapvetően három dolog felelős a félrelépésért: valamilyen szenvedélybetegség, ami alapjaiban teszi tönkre a családot, a pénzügyi kérdések (ami természetesen kapcsolódik az előző ponthoz is), és a harmadik ok, a hűtlenség. Erre egyébként más, korábbi kutatások is rávilágítottak már, tehát sok új nem derült ki az ügyvédi iroda felméréséből. Azonban ők nem csak ezzel a három tényezővel foglalkoztak, hanem azt is észrevették, hogy a nemek másként reagálnak a felmerülő problémákra.

Úgy tűnt, a nők sokkal nagyobb arányban próbálják megmenteni a kapcsolatot félrelépés esetén, szemben a férfiakkal, akik inkább szedik a sátorfájukat.

Ők jóval ritkábban képesek szemet hunyni a történtek felett, és arra is kisebb arányban törekszenek, hogy valamilyen formában (pl. párterápia) megpróbálják megmenteni a kapcsolatot.

Miért bocsátanak meg könnyebben a nők? Ezekért nézik el a hűtlenséget olyan sokan

Szeretünk csukott szemmel járni

Az ügyvédek megemlítették, hogy a nők többsége gyakorlatilag szemellenzővel jár, és egyszerűen nem akarják észrevenni az égbekiáltó jeleket sem. Úgy tűnik, sokan egyáltalán nem akarják megtudni, ha a férjüknek viszonya van – ennek részben a feltétlen bizalom lehet az oka, amiről azt gondolnánk, nem alapvető manapság. A másik pedig az, hogy egyszerűen nem akarunk szembenézni a problémákkal, egészen addig, amíg azok teljesen nyilvánvalóvá nem válnak.

Az iroda szerint egészen addig találunk magyarázatokat, amíg – akárcsak a filmekben – rá nem nyitunk a férjünkre a szeretőjével, vagy közös ismerősök fel nem hívják a figyelmünket arra, mi zajlik a hátunk mögött.

De miért bocsátanak meg a nők könnyebben?

A századforduló után történt valami, ugyanis a nők csaknem felével lettek megbocsátóbbak, szemben a férfiakkal, akik jó 30%-kal nagyobb arányban döntöttek a válás mellett. A nők változása talán összeköthető azzal, hogy elkezdtük egészen másként nevelni a gyermekeinket.

Vagyaim.hu Black Friday

Fókuszban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra