Meddig várj a szakítással?

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A szakítás igen nehéz téma, és nem csupán az érzelmi válság miatt, hanem azért is, mert minden ember, így minden kapcsolat más és más. Ami valakinek már elfogadhatatlan, addig az másnak egy teljesen hétköznapi lemondás. De hol a határ?

Mikor jó egy kapcsolat?

A válasz hihetetlen sok tényezőtől függ, gondoljunk csak arra, hogy nagyon más a „jó” fogalma, emberenként is, nemhogy országonként.

Az mindenesetre biztos, hogy a minőségi kapcsolatot jellemzi a kölcsönösség, a bizalom (ami messze nem csak arra terjed ki, hogy nem félünk a megcsalástól) és az egyenrangúság.


6 rövidke mondat, amiktől örökre boldog lesz a párkapcsolatod


Beletartozik az odafigyelés, a másikról való rendszeres érdeklődés, a támogatás, adott esetben a lemondás a kapcsolat jövőjét figyelembe véve. A kölcsönös fejlődés, új élmények szerzése, amik külön-külön, de együtt is lényegesek.

Ide tartozik az a nagyon lényeges szempont, hogy a jövőképetek egyezik, hasonló módon álltok az olyan fontos kérdésekhez, mint az összeköltözés, házasság, családalapítás és az anyagiak. 

Ha megromlik az egyensúly

Probléma akkor adódik a kapcsolatban, ha az említett lényeges szempontokban (illetve bármi másban, ami neked fontos) meginog az egyensúly.

Széles skálán mozognak a kiváltó okok, amik szólhatnak akár évekre, de sokkal rövidebb időre, mindösszesen néhány órára is.

Míg előbbire kiváló példa egy megcsalás, s ezáltal a bizalom megromlása, addig utóbbira hozhatunk egy teljesen hétköznapi nézetelérést.

Természetesen a néhány órás duzzogás nem ok a szakításra, akkor sem, ha valami miatt kicsit gyakrabban ismétlődik az utóbbi időben. Erre sokkal könnyebb megoldást találni, mint az elvesztett bizalom visszaszerzésére.

Bár mindemellett az is tény, hogy néha éppen az olyan drasztikus fordulatok – mint amilyen a megcsalás – mentik meg hosszútávon a kapcsolatot, erre is láthattunk már példát.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019