3 lépésben igenis lehetsz nagybetűs Nő a férfiak szemében

Szabó Erzsébet
Írta: ,
3 lépésben igenis lehetsz nagybetűs Nő a férfiak szemében

Kép forrása: mne_len/depositphotos.com

Tényleg akkor leszünk nagybetűs Nők a férfiak szemében, ha olyanok vagyunk, mint az aktuálisan elfogadott ideál? Vagy elég megfelelni néhány időtlen kritériumnak?

Először: érd el, hogy meg akarjon fejteni

Az igazán vonzó nő még mindig titokzatos és rejtvényt jelent a férfi számára. Neki nincs szüksége arra, hogy minden szombaton kihívó ruhában induljon szórakozni, vagy éppen provokatív szettben rója a köröket a futópályán.

Pontosan tudja, hogy akkor is felkelti a férfiak érdeklődését, ha a kifinomult, számára előnyös megjelenésre koncentrál – sőt, ezzel megsokszorozza az esélyét annak, hogy magához méltó partnerre bukkanjon.

A férfiak többségét sokkal, de sokkal jobban izgatja egy megfejtésre váró nő személyisége, és jóval többet remélnek tőle, mint azoktól a nőktől, akik nem igazán kínálnak „rejtvényeket” az ellenkező nem számára. 

Inaravyeko/depositphotos.com

Másodszor: ne akard átvenni az ő szerepét

Egyenlőség ide, vagy oda, a párkapcsolatokat illetően a legtöbben még mindig a klasszikus szerepekre vágyakozunk – csupán modern köntösben. Ez különösen igaz a flörtölés, ismerkedés szakaszára, az együttélés, gyermeknevelés újabb és nehezebb kérdéseket vet fel.

Nagyon bonyolult dolog és teljesen egyénfüggő, hogy egy férfi mikor jut el arra a pontra, amikor nagybetűs Nőként kezd el tekinteni a randi partnerére, hiszen mindannyian más dolgokat tartunk fontosnak. Van, aki az önállóság láttán alél el, más akkor, amikor meghallja, hogy az illető imádja a gyerekeket – megint másoknak éppen ezektől borsódzik a hátuk.

Ami viszont biztos, a legtöbb férfi nem szereti, ha le kell mondania a saját szerepéről, mert ahhoz ösztönösen ragaszkodik, és komfortosan is érzi magát benne. Éppen úgy, ahogy a nők! A problémák akkor szoktak felmerülni, amikor a nagy megfelelési vágy közepette pont ezeket az ösztönösen feltörő szerepeket próbáljuk elnyomni magunkban és a partnerünkben…

A saját oldaladról tehát annyi a lényeg, hogy egyszerűen ne akard magadra ölteni a férfi szerepét. Engedd, hogy gálánsan viselkedjen veled, ugyanakkor ne veszítsd el a fejedet egy kis kedvesség hatására.

Igenis hagyd, hogy megdolgozzon a figyelmedért, érd el, hogy őszintén kíváncsi legyen rád! Ez nem azt jelenti, hogy alárendeled magadat az ő akaratának… Éppen ellenkezőleg!

Harmadszor: alkalmazd felváltva a női szerepeket

A nők nagyon sokoldalúak, elég csak arra gondolni, mi magunk is hányfajta szerepet töltünk be a nap folyamán: ott a dolgozó nő, a háziasszony, a feleség, az anya, a barátnő, vagy éppen a lánygyermek – és még hosszasan sorolhatnánk. Nem csoda, ha nehéz ezek közül kiragadni egyet-egyet, és sokszor saját magunk is megzavarodunk, az adott szituációban miként kellene viselkednünk. A jó hír viszont az, hogy akkor kerülünk igazán összhangba magunkkal és akkor tudjuk megvalósítani a nagybetűs Nőt, ha hagyjuk kiteljesedni ezeket a szerepeket.

Vadimvdrobot/depositphotos.com

Az pedig csak hab a tortán, hogy ha alaposan átéljük őket, akkor azzal még a mellettünk levő férfinak is segítünk.

Hogyan? A legtöbb férfi vágyik egy odaadó, ugyanakkor határozott és magabiztos nőre, de nem akarja azt érezni, hogy ettől csorbul a férfiassága. Éppen ezért nagyon jól esik neki, amikor időnként ő lehet a megmentő, a gondoskodó fél, aki szárnyai alá veheti az elgyengült és támogatásra szoruló nőt.

Hasonló helyzet az is, amikor a férfiak erősnek és megközelíthetetlennek mutatják magukat, de a négy fal között azért nekik is jól esik, ha egy odaadó nő karjaiban kicsit leereszthetnek. Utóbbi esetben az anya szerepét alkalmazod a párkapcsolatodban, holott alapvetően a feleség szerepét tartanánk elfogadhatónak. Ez a példa is jól mutatja, hogy – bár szinte modernkori elvárás – nem szabad megtagadnod a nőiségedet érintő szerepeket, mert a lelki egyensúlyod, a kisugárzásod, a vonzerőd és bizony az otthoni harmónia múlik rajta.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba