Lelkitárs vagy életre szóló partner? Hatalmas a különbség, de nem is sejted, hogy miért

Szirák Viki
Írta: ,

Biztosan hallottad már a lelkitárs fogalmát, és automatikusan azt gondolnád, hogy az életre szóló partner lényegében csak ennek a szónak egy szinonímája. Elvégre mindkettő ugyanarra utal: egy személyre, akivel életünk végéig boldogok lehetünk, és aki mellett úgy érezzük, "vele megvan az, ami minden eddig kapcsolatomból hiányzott". Pedig valójában a két személy sosem egy és ugyanaz... Igazából négy hatalmas különbség létezik életre szóló partner és lelkitárs között.

Mindkettejük mellett mást érzel Kép forrása: weddingexits.com

A lelkitárs attól olyan különleges, hogy nem csak a szerelmed töltheti be ezt a szerepet. Valójában könnyen rátalálhatsz a családtagjaid között, egy jó barátban, sőt, akár még egy munkatársban is. Ő az az ember, akivel megmagyarázhatatlanul egy húron pendültök, sokszor gondoltok ugyanarra, és nagyon intenzív kapcsolat alakul ki közöttetek.

Az életre szóló partner viszont az a különleges személy, aki talán nem vált ki belőled ilyen szalmaláng életű, lobbanékony érzéseket, viszont cserébe mindig ott áll melletted, mindegy, hogy hibáztál-e vagy sem. Támogat, motivál, és mellette tényleg biztonságban érzed magad: olyan nyugalmat, amit korábban még sosem tapasztaltál meg.

Nem ugyanaddig maradnak veled Kép forrása: junebugweddings.com

Az életre szóló társ az a személy, aki - ahogy megnevezéséből fakad - életed végéig melletted áll. Segít abban, hogy végig tudj haladni saját utadon: a karrierrel kapcsolatos céljaidban és a hobbidban egyaránt támogat.

A lelkitárs viszont nem marad veled örökre. Ő az, aki úgy lép bele az életedbe, hogy teljesen feje tetejére állítja azt, méghozzá azért, hogy valamire ráébresszen. Amikor pedig sikerül megtanulnod azt a leckét, amit meg kellett, tovább is áll.

Ezért van az, hogy akiről azt gondoltad, a lelkitársad, mégis eltűnik az életedből, maga után hagyva valamiféle kellemetlen űrt, amit hosszú időbe telik betapasztanod.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019