5+1 praktika, amivel gyerekjáték lesz leküzdeni a féltékenységet

Szabó Erzsébet
Írta: ,
5+1 praktika, amivel gyerekjáték lesz leküzdeni a féltékenységet

A féltékenység olyan ördögi kör, ami pont azt idézi elő, amitől a legjobban félsz, hiszen – függetlenül attól, hogy valós, vagy alaptalan – ha egyszer megjelenik egy kapcsolatban, mindent tönkretehet köztetek. Kivéve, ha megelőzöd a bajt ezekkel a féltékenység űző tippekkel!

Ahogy azt a bevezetőben is írtuk, a féltékenység tulajdonképpen egy ördögi körre épül. Általában alaptalanul indul, és saját önbizalomhiányból fakad, de pont azt viszi be az életetekbe, amit mindenáron elkerülnél.

Az igazság az, hogy ha állandóan vádolod a barátodat, attól tartva, hogy másokkal flörtöl majd, megcsal, vagy elhagy, akkor ezek valóban bekövetkezhetnek.

Nem éppen megnyugtató, de lehet, hogy úgyis, úgyis sor kerül majd rájuk, ám ahogy azt már átbeszéltük, a jövő miatt felesleges aggódni. Azonban, ha állandóan féltékenykedsz, akkor ő azt fogja érezni, hogy megfojtod, birtokolni akarod, és ebből megpróbál majd kitörni.

Akár azzal, hogy igazat ad neked, és valóban félrelép, akár azzal, hogy megelégel mindent és szakít veled.

Szóval a féltékenység könnyen tönkreteheti a kapcsolatotokat, akár véglegesen.

Értékeld magadat Kép forrása: tumblr, jaimejustelaphoto

Bár sokaknak nehéz elfogadni, tény, hogy a féltékenység a legtöbb esetben önbizalomhiányból fakad.

Általában akkor lehetsz féltékeny a barátodra, ha azt érzed, hogy nem vagy elég jó neki, ő nem mondana le érted, a te szerelmedért a világ összes nőjéről.

Ha rendben van az önbecsülésed, az önértékelésed, pontosan tudod, hogy veled megfogta az isten lábát, akkor jó eséllyel egyáltalán nem, vagy csak nagyon ritkán leszel féltékeny.

Ezzel szemben, ha sem a bensőddel, sem a külsőddel nem vagy elégedett, hiányosságaidat automatikusan kivetíted a kapcsolatotokra.

Ennek az eredménye a féltékenység, amivel – pláne, ha idővel lesz alapja –, még be is bizonyítod magadnak, hogy igazad volt, és még tovább süllyedsz az önsajnálatba és önostorozásba.

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!