Lehetséges nagy Ő vagy csak barát? Jelek, hogy összeillenétek és a kémia is elindulhat

Írta: ,

Egy barátságból kialakuló kapcsolatnak megannyi előnye lehet, hiszen jól ismeritek egymást, elkerülhetitek a kínos első randikat, puhatolózó, de kellemetlen kérdéseket, és így tovább. Ám hátulütői is lehetnek a dolognak, leginkább egy igazán jelentős: ha nem sül el jól a próbálkozás, akkor valószínűleg a barátságnak is lőttek…

Talán ő is így érez? Kép forrása: barefootblonde.com

1/5 Talán ő is így érez?

Ha ezt a kérdést olyan könnyű lenne megválaszolni, akkor minden bizonnyal nem lenne ekkora dilemma a döntés.

Vannak, akik úgy vélik, egy férfi-női barátságból akkor nem lesz több, ha a nő nem akar továbblépni, de ez azért nem ennyire egyszerű.

Kétségtelenül van némi alapja a megállapításnak, de ebben az esetben nem csak egy éjszakáról, hanem egy komoly kapcsolatról beszélünk, márpedig ilyenkor a férfiak sem annyira nyitottak.

Mindenesetre akadnak olyan ígéretes jelek, amik arra utalnak, hogy van miben reménykedni, és a baráti viszonyotok akár jóval komolyabb kapcsolattá is előléphet. Lássunk ezek közül néhányat!

Nem jár senkivel Kép forrása: instagram.com

2/5 Nem jár senkivel

… és teljesen egyértelműen nem is akar. Sokat számít a pozitív visszajelzést illetően, hogyan áll a magánéleti kérdéseihez.

Amennyiben gyakran hangoztatja, hogy ő már tényleg valami normális nőt szeretne maga mellé, de jól láthatóan elhárítja a többiek közeledését, az számodra egy nagyon jó jel lehet.

Ezt nem befolyásolja az sem, ha időnként van egy-egy kalandja, arra ugyanis kevés egyedülálló mond nemet.

Ám ezekből sosem lesz semmi komoly, nem tűnik úgy, hogy mindig a nőkön múlik a kapcsolat alakulása, sokkal inkább ő az, aki elhatárolódik a továbblépéstől.

Amellett, hogy tényleg dönthet úgy, most nem akar senki mellett lecövekelni, lehet, hogy titkon éppen beléd szerelmes.

Kétértelmű megjegyzéseket tesz Kép forrása: heatherkincaid.com

3/5 Kétértelmű megjegyzéseket tesz

Ha nem csak te vonzódsz hozzá, hanem ő is hozzád, akkor észrevehetsz némi változást a viselkedésében, mondataiban.

Természetes, hogy viccelődtök, csipkelődtök egymással, de ezek a „játékok” most minőségükben megváltoztak.

Egyre többször tesz burkolt utalást arra, milyen jó páros lennétek együtt, hogy titeket az ég is egymásnak teremtett, és milyen jó lenne, ha a következő barátnője legalább olyan normális lenne, mint te.

Az ok egyértelmű: teszteli a reakcióidat. Ha meghökkenve reagálsz még a tényre is, hogy összejöjjetek, akkor nyilván nem fog további lépéseket tenni, hiszen ő is szeretné megőrizni a barátságotokat, és nem akarja felrúgni egy eleve sikertelennek tűnő próbálkozással.

4/5 Mindig kettesben akar lenni veled

Meglehetősen egyértelmű utalás arra, hogy többet érez szimpla barátságnál, ha sokat szeretne veled kettesben lenni.

Ez főleg akkor feltűnő, ha idáig gyakran jártatok társaságba, vagy rengeteget lógtatok a saját baráti társaságotokkal.

Most sokkal jellemzőbb, hogy külön is elhív valahova, aminek már-már „randi-szaga” van.

Ha mégis társaságba mentek, gondosan ügyel arra, hogy egymás mellé üljetek, szinte folyamatosan kontaktusban maradjatok.

Nem szívesen veszi, ha a férfiak és a nők külön programra mennek, úgy tűnik, egyáltalán nem szeretne szem elől téveszteni. Ez főleg feltűnő egy szórakozóhelyen, ahol mindenkit potenciális jelöltként mérlegel.

Érzel valami furcsa bizsergést

5/5 Érzel valami furcsa bizsergést

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a jeleket csak mi gondoljuk túl, vagy, hogy csak bennünk változott meg valami, amiből arra következtetünk, hogy a másik is többet szeretne.

Az igazság az, hogy erről a legtöbbször nincs szó! Nem csupán az a bizonyos női megérzés segít, hiszen ez az intuíció többnyire tudat alatti jeleket dolgoz fel. Ilyen a testbeszéd, vagy akár a megváltozott hanglejtés.

Ezeket a testünk, agyunk már dekódolta, de még nem tudatosítottuk magunkban, honnan ered a semmiből felbukkanó és aktivizálódó kémia.

Tehát, ha úgy érzed, elkezdtetek vonzódni egymáshoz, annak gyakran pontosan az az oka, hogy a barátod érdeklődése is megváltozott irántad.