Ebben az évben válnak el a legtöbben: nem, nem a hetedik!

Zabolai Margit
Írta: ,

Az esküvőkről nyíltan és vidáman beszélünk, ám a válás már sokkal inkább tabu témának számít. Pedig, az erre vonatkozó statisztikák is érdekesek és tanulságosak lehetnek – ezekből szemezgettünk most néhányat a hasznod tudnivalótól a meglepő információkig.

Az elsők

Az Egyesült Államokban végzett felmérések szerint a férfiak átlagéletkora az első házasságuk megkötésekor 26,9 év, a nőknél pedig 25,3 év. Azok, akiknek a házassága válással végződik, általában 30 éves koruk körül szembesülnek ezzel – az első váláskor a férfiak átlagéletkora 30,5, a nőké 29 év.

A válással végződő első házasságok átlagos hossza 8 év, tehát nem biztos, hogy valóban a hetedik év a mumus, ahogyan azt a mondás tartja, bár az is igaz, hogy ha a második házasság is válással végződik, akkor az a statisztikák szerint hamarabb bekövetkezik – ekkor már valóban 7 év után dobják be a legtöbben a törülközőt.

Minden percben

Az Államokban 2014-ben 813.862 válást mondtak ki, ez valamivel kevesebb, mint a 2011-ben kimondott válások száma – ekkor 877.000 pár vált el egymástól. Az adatok szerint tehát naponta átlagosan 2.230 válás történik meg, ami azt jelenti, hogy óránként körülbelül 93, percenként pedig másfél alkalommal bontják fel a fogadalmukat csak az Egyesült Államok területén.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019