Miért van, hogy a legszebb és legokosabb barátnőid mind egyedülállóak?

Szőke Angéla
Írta: ,

Múltkor a fotóimat rendezgettem és elmerengtem egy jól sikerült képen, amin a barátnőimmel mosolygunk egyikük születésnapi buliján. Mind szép, okos és sikeres harmincas nő. És egy kivételével mind szingli, jómagamat is beleértve. Mindannyian rosszul csinálunk valamit? Nem hinném. De akkor miért van ez? Nem a kétségbeesés beszél belőlem, hiszen én és a barátnőim is remekül elvagyunk egyedülállóként is, egyszerűen csak érthetetlen, hogy a képet nézve mindössze egyetlen férjezett lányt látok. (És itt hadd jegyezzem meg, hogy az ő házassága is hagy némi kívánnivalót maga után...) Elgondolkodtam tehát a lehetséges okok sokaságán és az alábbi eredményre jutottam.

Az előbb leírtak okán egyszerűen nem vagyunk hajlandóak engedni a színvonalból.

Egy nőnek fontos, hogy fel tudjon nézni a társára, de minimum az, hogy a partnerével egyenlőek legyenek.

Abban az esetben pedig, ha valaki családot szeretne alapítani, pláne megválogatja, kinek szül gyereket.

Ezzel nem a férfiakat szeretném leszólni, hiszen ez fordítva is igaz lehet - amikor már érettek, tudatosak vagyunk érzelmileg és intellektuálisan, olyan partnert keresünk magunk mellé, aki ilyen szempontból is illik hozzánk.

Én esténként szeretek órákon keresztül a relax fotelemben olvasni, és ha pár nap kimarad munka vagy utazás miatt, szinte elvonási tüneteim vannak - ez a magányos, befelé forduló tevékenység nagyon fontos az életemben.

Kata barátnőm triatlon versenyeken vesz részt, egyetlen edzést sem hagy ki, ő ebben teljesedik ki.

Unokatestvérem, Betti rengeteget utazik, legtöbbször egyedül, neki ez az abszolút prioritás.

Ha az ember ki van békülve magával és egyedül is remekül érzi magát, nem feltétlenül törekszik arra, hogy életét megossza mással.

Természetesen nem azt mondom, hogy szinglinek lenni jobb, mint párkapcsolatban élni, mindössze azt, hogyha egy nő egyedülálló, az nem egy rendellenes állapot.