Az 5 legstabilabb párkapcsolat-típus. A tietek is köztük szerepel?

Téklesz Rita
Írta: ,
Az 5 legstabilabb párkapcsolat-típus. A tietek is köztük szerepel?

Kép forrása: bedya/Depositphotos.com

Manapság a legtöbben óvatosak, sőt, már-már cinikusak a szerelemmel kapcsolatban, és nem is lehet hibáztatni őket – a párkapcsolati statisztikák sajnos elkeserítőek. Amikor összejövünk valakivel, mindig bennünk cseng az a zavaró kis hang, hogy vajon ez a kapcsolat hosszú távú lesz-e… Ugyan minden szerelem egyedi, mégis vannak olyan párkapcsolat-típusok, amelyekről valószínűsíthető, hogy sokáig tartanak majd, mert erős alapokon állnak.

A kapcsolat, ami a megbocsátáson alapszik

Nem a nézeteltérések jelentik az igazi problémát egy kapcsolatban – sokkal fontosabb az, hogyan kezelitek azokat. Még a legerősebb párkapcsolatokban is vannak konfliktusok, és ez teljesen természetes. Az, hogy egy másik emberrel ilyen szorosan összekötjük az életünket, óhatatlanul is súrlódásokhoz vezet. A hosszú távú szerelem titka azonban az, hogy a felek a megoldásokat keresik a problémákra ahelyett, hogy a másikat támadnák vagy hibáztatnák. És ami még fontosabb, hogy képesek bocsánatot kérni és megbocsátani.

A kapcsolat erősségének igazi mércéje az, hogy milyen gyorsan tértek vissza a harmonikus állapotba egy vita után.

A kapcsolat, ami az intimitáson alapszik

Párterapeuták gyakran mondják, hogy a szex milyen fontos egy párkapcsolatban – azok a párok, akiknek nem jó a szexuális életük, általában boldogtalanok is és gyakran végződik a dolog szakítással, válással.

Ez az 5 legerősebb és legstabilabb párkapcsolat-típusKép forrása: AnnaGribtsova/Depositphotos.com

Minél gyakoribb az intim együttlét egy kapcsolatban, annál jobban is kívánják a felek, de ugyanígy van a másik oldalon is – minél ritkább, annál kevésbé vágynak rá, ez pedig egyenes út az elhidegüléshez. A szex tulajdonképpen a szerelem kémiáját tartja ébren, hiszen közben oxitocin nevű hormon szabadul fel a testben, ami boldogságérzettel tölti el a feleket.

Legolvasottabb cikkek

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Vagyaim.hu

Fókuszban

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell