Az 5 legjobb dolog egy szakításban - mert a jót is látnod kell!

Írta: ,

Ha meghallod a szakítás szót, neked is rögtön a sírással eltöltött délutánok, a nonstop búskomorság és a "soha többet nem leszek szerelmes"-mantra ugrik be először? Pedig valójában egy kapcsolat befejezésének nem csak árnyoldalai vannak! Oké, persze eleinte biztosan úgy érzed, hogy összetörték a szíved, és ebből az állapotból még a legdögösebb hollywoodi híresség sem tudna kigyógyítani (na jó, talán ő igen, de CSAKIS ő), de valójában pozitív dolgokat is találhatsz ebben az időszakban. Íme öt olyan tényező, ami miatt te is könnyebben veszed majd a szakítás okozta akadályokat!

Nincs több panaszkodás Kép forrása: theclassyissue.com

1/5 Nincs több panaszkodás

Mostantól nem te vagy az a lány, aki állandóan a párkapcsolati problémáiról mesél a legjobb barátnőinek. Persze ők mindig türelmesen végighallgattak, de hidd el, egy idő után valószínűleg egyetlen kérdés forgott a fejükben: ha ennyire sok a gondotok, miért vagytok még mindig együtt?

És ez biztosan neked is eszedbe jutott párszor, mire sikerült eljutnotok a végleges lezáráshoz.

Jó hír, hogy innentől kezdve nem te vagy az a lány; és most már nyugodtan bevallhatod, hogy a szíved mélyén te sem kedvelted ezt az oldaladat.

Viszlát, kompromisszumok Kép forrása: blog.daum.net

2/5 Viszlát, kompromisszumok

Egy kapcsolatban szinte kikerülhetetlen, hogy kompromisszumokat kössetek. Gondolj csak bele; te romantikus vígjátékot szeretnél nézni a moziban, ő pedig egy izgalmas akciófilmet, aminek az a vége, hogy egy harmadikra ültök be – ami valójában egyikőtöknél sem szerepelt a Top 3-ban.

A szakítás után ennek tényleg búcsút inthetsz; egyszerűen csak felhívod az egyik barátnődet, akivel egyébként is megegyezik az ízlésed, vagy szimplán beülsz egyedül valamelyik filmre.

A döntés mostantól csakis a tiéd, és garantáltan nem lesz hazafelé feszültség a választásod miatt.

Tökéletes indokok Kép forrása: inspiredtaste.net

3/5 Tökéletes indokok

Egy isteni csokoládé miatt nincs szükség magyarázatokra, de ha mégis nyugodtabb a lelked tőle, most van rá egy tökéletes indokod.

Elvégre épp egy szakítást próbálsz meg kiheverni, ilyenkor igenis megérdemled, hogy agyoncukrozott édességekkel kényeztesd magad – akár reggeli helyett!

Legközelebb nyugodtan ülj le a tévé elé egy doboz nutellával vagy egy tányér sütivel, és hagyd, hogy a finomságok begyógyítsák a szíveden ütött sebeket. Hiszen mindenki tudja, hogy a szomorúság ellen a csokoládé a leggyorsabb megoldás!

4/5 Plusz egy fő

Nyugodtan együtt lóghatsz a barátaiddal anélkül, hogy plusz egy főnek, vagy gyertyatartónak éreznék magukat a társaságodban.

Korábban ugyanis gyakran előfordult, hogy a barátnőddel megbeszélt találkozóra a pároddal érkeztél, hiszen a rengeteg tennivalótok miatt alig jutott időtök egymásra a héten.

És bár a barátaid sosem tettek erre megjegyzést, valójában jobban örültek volna, ha olykor ti is kettesben lehettek.

Mostantól nem lesznek ilyen problémáitok, bár arra azért érdemes felkészülnöd, hogy más pároknál valószínűleg te leszel egy darabig a plusz egy fő.

Tisztább látásmód Kép forrása: emilysotoblog.com

5/5 Tisztább látásmód

A kapcsolat végével hirtelen egész máshogy fogod látni az életedet. Megvan arra az esély, hogy megbánod a szakítást, vagy nagyon-nagyon mérges leszel miatta, de nyugi, ezek a hullámvölgyek teljesen normálisak.

Aztán, ahogy elkezd csendesedni a lelkedben dúló vihar, hirtelen sokkal tisztábban kezded látni a környezetedet. Lehet, hogy ekkor jössz rá arra, mennyire elhanyagoltad a barátaidat a párod miatt.

Vagy hogy milyen kevés könyvet sikerült kiolvasnod az elmúlt évben. Akárhogy is, tekints erre az időszakra úgy, mint egy lelki gyógykúrára, amely segíteni fog abban, hogy új irányt vegyen az életed.